Rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær

Få opskriften på rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær.

Rødbedesalat med rygeost, peberrod og tranebær
Offentliggjort

1 kg beder

Salt

150 g tranebær

2 spsk. sukker

½ dl æblemost

200 g rygeost

Olivenolie

Sort peber

2 spsk. friskhøvlet peberrod

Merian

Skyl bederne godt og kog dem, så de akkurat er møre, men stadig har bid, i godt saltet vand. Store beder skal koge ca. 20-25 minutter. Lad dem køle af, og brug fingrene til at gnide skindet af med under rindende koldt vand. Hvis du koger beder med forskellig farve, så kog dem hver for sig, så de ikke farver hinanden i kogevandet. Skær bederne i meget tynde skiver på et mandolinjern, og anret dem på et stort fad.

Kom tranebær i en frostpose. Luk den, og brug bagsiden af en grydeske til at smadre dem lidt, så de revner, og saften kommer ud. Hæld dem over i en skål og bland med sukker og æblemost. Når sukkeret er opløst, drysses tranebær og saft over bederne.

Top med smuldret rygeost og dryp med olivenolie. Krydr godt med peber og lidt salt, og drys peberrod og plukket merian over retten.

Tip:

Brug endelig beder i flere farver, det ser jo skønt ud.

Sunday roast - syv lækre opskrifter