Til 10 personer
2 kg skovjordbær
240 g sukker
160 g vand
100 g trimoline
120 g glukose
1 gelatineblad
Citronsaft
200 g hindbær
1 bk. ribs
2 rosenknopper
Udstyr: Ismaskine
Dagen før nedfryses skovjordbærrene.
Sukker, vand, trimoline og glukose bringes i kog, og den udblødte gelatine røres ud heri. Hæld den varme lage over de frosne bær. Når bærrene er optøede, blendes de med al væden og sigtes derpå gennem en fin trådsigte. Smages til med citronsaft og køres på ismaskine.
En kugle skovjordbærsorbet lægges oven på friske hindbær og ribs fordelt på tallerkener, der drysses med hyldeblomstperler. Endelig pyntes med blade fra rosenknopper.
Ved bordet skrabes en hyldeblomst-rosengranité op med en gaffel og lægges ved den færdiganrettede dessert.
Hyldeblomstperler:
½ l planteolie
250 g hyldeblomstsaft
5 gelatineblade
Citronsaft
Sæt olien på frost i en høj beholder.
Varm lidt af hyldeblomstsaften op, og smelt den udblødte gelatine heri. Rør det sammen med resten af saften, og smag til med citronsaft.
Lagen hældes på en lille flaske med en dryppetud el.lign. Lagen dryppes ned i den letfrosne olie, lidt efter lidt i små dråber. Vandet i lagen skyer olien og former sig derfor til små perler, inden det rammer bunden.
Når lagen er dryppet i olien, sættes alt på køl i 10-15 minutter, derefter sigtes olien fra, og geléperlerne skylles under koldt vand.
Hyldeblomst-rosengranité:
Hyldeblomstsaft
Vand
Citronsaft
Rosenvand
Smag hyldeblomstsaft til med vand og citronsaft efter behag. Tilsæt en lille smule rosenvand – men ikke så meget. Sigt det hele gennem en fin trådsigte over i en bakke, og kom i fryseren.
Prøv også panna cotta med hvid chokolade og rabarber.