Mellem Inderhavnsbroen og Christian Iv's Bro ligger der helt ud til Københavns Kanal en turkis ovalformet bygning. Hvor længe den har ligget der, er der efterhånden ingen der ved, ligesom det kan være svært at fremkalde for hukommelsen, hvad det nu var, den plejede at husere…

Men siden sommeren 2022 har det tidligere toldkammer, der blev opført i 1937, altså huseret den eksklusive members only-klub Soho House.

Siden klubben overtog lokalerne, har der kun været adgang for dem, der ved måling og vejning ikke er blevet fundet for lette. Vil man inden for døren på Soho House, skal man nemlig først ansøge om medlemskab og af en udvælgelseskomite findes egnet (for så derefter at betale 750 kroner om måneden for brugsretten til veloursofaerne).

Eksklusive klubber med relativt udemokratiske udvælgelsesprocesser og jantelovstyngede Danmark er dog ikke noget, der går helt vildt godt hånd i hånd. Således har der været noget postyr over, at ikke-medlemmer ikke måtte sætte sig ved klubbens borde. 

Men nu er der altså rigtigt godt nyt til René Fredensborg og alle de andre, der går med et ønske om dét. For Cecconi’s, der er restaurantdelen af klubhuset, åbner nemlig op for offentligheden.

”Soho House i København ligger på en smuk lokation, og vi syntes, det ville være en skam, hvis ikke alle havde mulighed for at spise her,” siger Cecconi’s direktør, Giacomo Maccioni.

Den danske filial af restaurantkæden bliver den trettende af sin slags, der åbner for offentligheden.

Oprindeligt blev restaurantkæden stiftet i Venedig i 1970’erne og har siden 2004 været en integreret del af medlemsklubben. Restauranten er både åben til aften og frokost, og når solen står rigtigt, er de indehavere af en af Danmarks bedste terrasser.

Maden er italiensk, og der bydes både på store og små retter til priser, der ikke springer skalaen.