Sympatisk madbodega udgiver kogebog
Faste læsere af gastro vil vide, at redaktionensidste år varet smut forbimadbodegaen Nose2Tail i Kødbyen i København, og at vi sågar har været på bondegårdstur med de sympatiske drenge, for hvem dyrevelfærd er en naturlighed. Nu udgiver de deres egen kogebog.
Foto: Stine Christiansen
Og bogen kredser ikke så overraskende også om emner som netop dyrevelfærd, bæredygtighed og økologi. Også madspild og lokale fødevarer italesættes og bogen er således et stort shout-out til alle, der ønsker at at spise mad med god samvittighed.
Det bliver dog aldrig moraliserende hos de to Nose2Tail-drenge, og kogebogen er et glimrende sted at starte, hvis du gerne selv vil forsøge dig med principperne bag nose to tail-spisning.
"I glæde over livet og i respekt for det enkelte dyr har vi her lavet en bog med inspirerende opskrifter på indmad, klassiske retter og mere utraditionelle udskæringer", skriver de to kokke og restauratører Martin Guf Becker Rasmussen og Teitur Thorstein Christensen i bogens forord. Her er det kødet, der er i fokus og bogens kapitler er derfor opdelt efter udskæringer.
Bogen indeholder både klassiske opskrifter og mere nytænkende kombinationer af udskæringer og indmad man ikke så ofte støder på. Såldes finder man både opskriften på "Lammekrone med rejer og dild" og "Lammetestikler a la Demidoff".
Nose2Tails kogebog hedder 'LOKAL KÆRLIGHED - en kødbog' og udkommer torsdag d. 14. juni 2012. Udgivelsen fejres med en lille reception på madbodegaen Nose2Tail i Kødbyen i København.