Den perfekte aperitif: Aperol Spritz

Den perfekte aperitif: Aperol Spritz
Offentliggjort

Den perfekte pre-dinner drink skal i mine øjne være tør. Jeg er til de mere bitre af slagsen og har gennem lang tid foretrukket Campari og soda. Variation er dog godt, så derfor er nyheden om, at Aperol nu bliver introduceret i Danmark særdeles kærkommen i mine øjne. Aperol er den mest solgte spiritus i Italien. Den blev første gang produceret i 1919, holder 11% alkohol og vælter dig derfor ikke omkuld før middagen.

Jeg var i foråret i Venedig i arbejdssammenhæng, og her var drinken Aperol Spritz en fast bestanddel af eftermiddagsritualet før middag om aftenen. Det er en forfriskende drink, der laves således:

  • 3 dele prosecco
  • 1 del soda
  • 2 dele Aperol
  • Appelsinskive

Fyld et glas med is og hæld ingredienserne i i ovenstående rækkefølge for at undgå, at den tunge Aperol lægger sig i bunden. Rør om, garner med en appelsinskive og drøm dig sydpå.