Ny fotoserie omfavner det kropspositive syn på mandekroppen: ”Vi håber på at se flere mandlige modeller med den type kroppe”

Det er en stadig mere udbredt idé, at den enkeltes krop skal beundres for dens unikke skønhed, men idealet om sixpack og markeret biceps hos manden har været svagt udfordret. Nu stiller det anerkendte fotostudie Jacob Lund Photography skarpt på den bløde mandekrop, som mange går rundt med, men som få er stolte af.

Ny fotoserie omfavner det kropspositive syn på mandekroppen: ”Vi håber på at se flere mandlige modeller med den type kroppe”
Offentliggjort

I al for lang tid har menneskekroppen været underlagt forskellige skønhedsidealer, der har delt befolkninger op og skabt klasseskel ud fra det overfladiske udseende og de værdier, vi som samfund har tillagt det. Og selvom det er sandt, at overvægt er sundhedsskadeligt, og at uddannelsen herom er vigtig, så er det på høje tide, at menneskekroppen beundres og får lov at tage sig ud, som den nu engang gør hos den enkelte.

Det mener Jacob Lund Photography, der med base i både København og Cape Town, ved flere lejligheder har skudt fotoserier ud fra idéen om kropspositivisme. Det har dog altid været med fokus på kvindekroppen. Nu har de midlertidigt kastet deres opmærksomhed på mandekroppen, og de viser i deres nye fotoserie ’Body Positive’, at man ikke behøver at ligne Adonis for trygt at kunne vise sin krop frem til omverdenen.

Det dansk/sydafrikanske fotostudie har i deres serie fotograferet fire mænd med sul på kroppen og smil på læben, og den gennemgående følelse gennem alle billederne er en af glæde og morskab. Hele serien oser af selvsikkerhed, når mændene kun iført undertøj griner med hinanden og stolt viser deres kroppe frem.

Jacob Lund, der ejer Jacob Lund Photography, forklarer idéen bag fotoserien:

”Vi vidste fra begyndelsen, at vi skulle have en let og sjov serie, blandt andet fordi det er så nyt for folk at kigge på. Det skulle være let og glædeligt.”

Courtney Gretchen, der er fotografen bag billederne, istemmer:

”Vi ville helt sikkert vise glæde. Som jeg sagde til en af modellerne på settet, så er det et helt nyt koncept for mænd, og det, vi ville have dem til at vise, var glæde ved deres egne kroppe og en mangel på frygt for at have blødere kroppe.”

Idéen til projektet fik man, efter skuespiller Will Smith tilbage i maj postede et ærligt foto af sig selv og sin mave på Instagram: ’Jeg er i mit livs værste form’, skrev han. Magasinet Esquire hyldede efterfølgende Smith for sin ærlighed med kommentaren: ’Aren't we all?’

Paradoksalt nok har kropspositivismen vundet terræn i en tid, hvor sociale medier ellers typisk oversvømmes med kroppe, der er hakket og fremstillet i fitnesscentrenes svedtunge lokaler. Måske er det slet ikke paradoksalt. Måske er det en naturlig modreaktion på ’perfektheden’, der hver dag udbasuneres gennem alle tænkelige digitale kanaler.

Hvorom alting er, er idealet om særligt kvindekroppen udvisket i stadig større grad, og det skyldes blandt andet kropspositivismen, der succesfuldt har kæmpet slaget for beundringen af den enkeltes krop og dens udformning. Der har midlertidigt været stille omkring kropspositivismen i forhold til mandekroppen.

Jacob Lund håber med fotoserien at kunne sætte gang i en bredere tendens, der handler om, at mandekroppen skal hyldes for, hvordan den nu engang ser ud, og at vi i fremtiden ser flere mandlige plus-size modeller:

”Jeg håber, at det inspirerer lidt samtale, og at folk kan se, at man snildt kan have den krop, man har og stadig vise den. Vi håber også på at se flere mandlige modeller med den type kroppe. Der er mange kvindelige plus-size-modeller her i Cape Town, men ikke rigtig nogle mandlige. Det ville være fedt at kunne vise mænd derude, at selv om de har lidt på maven, så kan de stadig godt blive modeller.”

bodyp.jpg
bodyp2.jpg
bodyp3.jpg
bodyp4.jpg

Se mere arbejde fra Jacob Lund Photography her.