Interview: Kasper Steenbach
Euromans nye chefredaktør: "Vi har kvalitet til større udbredelse"
Euromans nye chefredaktør Kasper Steenbach er 41 år. Han har tidligere været på Euroman fra 2001-06, været korrespondent for TIPS-bladet i Italien og været på Politiken i de seneste seks år – senest som redaktør for avisens weekendkultursektioner.
I denne uge udkommer det første Euroman med Kasper Steenbachs signatur på magasinets leder. I den anledning har vi snakket med den nye chefredaktør om at holde et højt tempo, Yahya Hassans borede knallerter og om drømmeforsiden med Elvis.
Du skifter fra en ledende stilling hos landets største avis med 400.000 læsere, bred anerkendelse og status som den måske mest dagsordensættende avis i landet. Euroman er et nichemedie, hvis historier aldrig springer til andre medier, og som har et læsertal milevidt fra Politikens – hvordan kan du med fornuft forklare dette skifte?
”12 årlige deadlines tiltaler mig. Og ikke 365, som jeg havde, da jeg arbejdede mest. Samtidig går mit eget medieforbrug klart mere i retning af det holdbare, som et magasin, og det hurtige, som netnyheder. Dagbladene ligger i mellemrummet og leverer, især på hverdage, for mange mellemregninger: Et folketingsmedlem melder noget ud i mandagsavisen, bliver sat på plads af sin politiske ordfører i tirsdagsavisen, og folketingsmedlemmet stikker piben ind i onsdagsavisen osv. Det har for det meste ingen betydning for noget eller nogen. På et magasin har vi bedre tid til at rydde op i dagsordenerne, inden vi halser efter dem. Jeg siger ikke, at vi mestrer det, men det er den strukturelle fordel, jeg glæder mig til at være med til at arbejde med.”
Hvad kan du tage med fra din tid på Politiken?
”Tempo. Jeg er vant til at sætte et hold, der skal få noget til at ske på kort tid. Når vi havde fået etableret en base af de gode, dagsordensættende, holdbare artikler, jeg talte om før, skal vi også kunne rykke på de dagsordner, der sker omkring os og har betydning for vores liv. Euroman havde intet at bidrage med i dækningen af Yahya Hassan – Danmarks med rette mest omtalte mand i det seneste halve år. Det kan få os til at se en smule verdensfjerne ud. Vi kunne godt have fundet vores eget hjørne af den historie. Om ikke andet så kunne vi have lavet hans Auto-CV med borede knallerter.”
"Euroman havde intet at bidrage med i dækningen af Yahya Hassan – Danmarks med rette mest omtalte mand i det seneste halve år. Det kan få os til at se en smule verdensfjerne ud." - Kasper Steenbach, chefredaktør.
Du har tidligere været tilknyttet Euroman – hvad fik du ikke gjort færdigt?”Der er for mange af mine venner og bekendte, som burde læse Euroman, men som ikke gør det. Dengang som nu lå oplagstallet på ca. 25.000, og jeg har altid ment, at vi har kvalitet til større udbredelse. Det er en klar drivkraft. Det arbejde skal jeg forsøge at gøre færdig denne gang – og der er ikke andet at gøre end at knokle for at hæve kvaliteten yderligere.”
Hvad gør Euroman godt? Og hvad skal blive bedre?
”Vi sætter dagsorden på form – på det visuelle, på artikelformater – vi skal være bedre til at sætte dagsorden på indhold. Vi skal gerne vælte verden en lille smule i hvert nummer.”
LÆS OGSÅ Euromans leder: Er Kevin Magnussen det danske svar på Zlatan Ibrahimovic?
Hvad kan et magasin, som ingen andre medier kan?
”Ethvert interessant nyt artikelformat er opfundet i et magasin. I de bedste magasiner er fx et interview ikke bare et interview – man opfinder en ny måde at fortælle på, som både formidler historien bedst muligt og holder kontakten til læseren frisk. Den originalitet elsker jeg. Mads Brügger har været god til at finde nye måder at fortælle historier på i Euroman.”
Hvem er på din drømmeforside?
”Elvis. I live. Som vi har fundet og har som det første medie i verden.”
Hvorfor skal man købe Euroman?
”Fordi vi leverer kvalificeret indsigt og underholdning i store og små formater. Ingen ligegyldige mellemvarer.”
FACEBOOK Bliv ven med Euroman