Jesper Buchs slipsedrenge femdobler omsætningen: ”Slipset er ikke længere kun til særlige lejligheder”
Slipsedrengene fra An Ivy forlod ’Løvens Hule’ med en investering på 500.000 kroner fra Jesper Buch. Siden er omsætningen femdoblet, og nu drømmer An Ivy om udlandet, fortæller medstifter Nikolaj Dylsing.
Da de to stiftere af slipsemærket An Ivy sidste februar deltog i DR’s populære iværksætterprogram ’Løvens Hule’ og præsenterede deres forretningskoncept, havde de ikke fantasi til at forestille sig, hvor meget det ville komme til at betyde for deres unge virksomhed at blive eksponeret for en million seere i bedste sendetid.
Men på det år, der er gået, siden det lykkedes at overbevise Jesper Buch om at investere 500.000 kroner til gengæld for 25 procent ejerskab af virksomheden, er det lykkedes An Ivy at intet mindre end femdoble omsætningen. I 2019 solgte de mere end 10.000 slips alene i Danmark, og nu sigter stifterne Alexander Gram og Nikolaj Dylsing efter at indtage udlandet.
Euroman har talt med Nikolaj Dylsing om 'Løvens Hule'-effekten, om at samarbejde med Jesper Buch, og hvordan et lille startup som An Ivy kan slå igennem internationalt på et marked præget af store, traditionsrige slipseproducenter:
Annonse
”Der skete virkelig noget med eksponeringen af vores brand, efter programmet blev sendt. Selv med en skærmtid på blot 7-8 minutter var det en unik mulighed for at vise vores idé og koncept frem for så stort et publikum. Vi fik en hel masse reaktioner efterfølgende, og blandt andet blev vi kontaktet af en 18-årig knægt, som indtil han så programmet ikke havde turde gå med slips, fordi han var bange for, hvad hans venner ville sige til det.”
”De første to-tre dage, efter programmet blev sendt i februar, omsatte vi for det samme, som vi før gjorde på et helt kvartal. Så der er ingen tvivl om, at en stor del af væksten skyldes ’Løvens Hule’. Når hypen aftager, handler det om at bevise, at man kan holde dampen oppe. Vi har blandt andet brugt investeringen fra Jesper Buch til at forbedre kvaliteten af vores produkter og til at tredoble produktporteføljen, og heldigvis gik resten af 2019 også godt for os – særligt månederne op til jul – så jeg tror, at vi kan ride videre på bølgen.”
”Først og fremmest har vi fået en stærk og erfaren sparringspartner, som kan hjælpe os med at tage de rigtige strategiske beslutninger. Samtidig har det været en ekstra motivation, at vi har hånden på kogepladen i forhold til ham, så vi arbejder ekstra hårdt for at vise, at vi kan leve op til den tillid, han har vist ved at investere i os. Han er dygtig til at se ting, andre ikke ser og til at stille de rigtige spørgsmål, fordi han ikke kommer fra modebranchen, men kigger på den udefra med investorøjne.”
”Den vækst, vi har været igennem, er for os et bevis på, at mænd stadig gerne vil gå i slips og ikke ser det som et fortidslevn. Og vi oplever, at mange bruger det på nye og anderledes måder: Slipset er ikke længere kun til særlige lejligheder eller for folk, der arbejder i bestemte brancher, hvor det forventes, at man er klædt på en særlig måde.”
”Vi vil gerne udvide forretningen uden for landets grænser, så vi med tiden kan gøre An Ivy til et internationalt brand. Det kommer vi til at arbejde meget med i år.”
”Det handler om at have de rigtige samarbejdspartnere, komme ind hos de gode forhandlere og om at have de rette ambassadører, som kan være med til at løfte brandet. For os handler det om at holde fast i fortællingen om, at vi er et ungt og anderledes slipsemærke, som måske bedre kan appellere til en yngre målgruppe end nogle af de mere etablerede brands, der måske godt kan blive opfattet som lidt gamle og støvede.”
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.