Moderedaktøren anbefaler: En duft af læder og succes
Foto: Getty Images

Moderedaktøren anbefaler: En duft af læder og succes

Hvor længe kan du slippe afsted med de udtrådte sneakers, og hvornår er det på tide at træde i karakter og møde op i et par pæne sko, et par dress-sko? Parkér dit drengede look, når der dikteres festligt attire eller black tie på invitationen, eller når du skal til en seriøs jobsamtale. Når der forventes formel beklædning på arbejdspladsen, eller bare når du generelt ønsker at løfte dit stilmæssige niveau fra brosten til de bonede gulve.

På hjørnet af Regent Street og Conduit Street i Londons solar plexus ligger en af Church’s butikker. Det stolte engelske skomærke, som har mere end 147 år under sålerne, har altid stået som en garderobemæssig milepæl for mig. Som ung, stilbevidst knægt vidste jeg, at jeg en dag skulle til lommerne og investere i et par af deres smukke, håndsyede engelske dress-sko. Ikke et par halvbillige, smalle, spidse, læderlignende festfrækkerter med paptynde såler og en maksimal levetid på et år, men et par Church’s, der, hvis jeg passer godt på dem, kan holde et årti, måske to, måske flere.

For mere end 20 år siden, som 23-årig, i netop den butik, på det hjørne, lige midt i London, med turister og røde busser og sorte taxier ræsende forbi udenfor, stod tiden stille for mig i 43 minutter inde i butikken, mens jeg besluttede mig for, hvilket par jeg skulle ofre 4.500 kroner af mine hårdt opsparede penge på. Jeg gik derfra med et par Church’s Grafton. Et par sorte brogue dress-sko med kraftige dobbeltsåler i en skinnende kvalitet, der på engelsk defineres som polished binder. De sko har travet kirkegulve, minglet ved receptioner på ambassadegulvplanker, danset til fester i Paris, Tokyo og New York, de har løftet mig til vigtige møder, og så har de stilmæssigt assisteret mig ved adskillige stylistopgaver på Euromans glittede sider, hvor den portrætterede, ligesom jeg, ikke kunne passe en gængs størrelse 42, der er standardstørrelse for de kollektionsprøver, vi ofte har at gøre godt med. Senest havde Nikolaj Coster-Waldau, som jeg fotograferede og klædte på i London sidste år, fornøjelsen af at gå en lille mil i mine første, men ikke sidste dress­-sko.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her