Urmagere må ikke skære Tal R-værk i stykker
Foto: Dennis Morton

Urmagere må ikke skære Tal R-værk i stykker

Sø- og Handelsretten har nedlagt et midlertidigt forbud mod, at kunstnerduoen Letho må klippe i Tal R's kunstværk for at omdanne det til ure, de kan sælge videre.

Billedkunstneren Tal R har fået bremset, at sit værk 'Paris Chic' ender som urskiver.

Et projekt, som de to færinger Dann Thorleifsson og Arne Leivsgaard, der udgør kunstvirksomheden Letho, ellers havde proklameret. De to har købt Tal R's værk for omkring 600.000 kroner af et galleri i London og planlagde at skære det i massevis af stykker og bruge det som urskiver i ure, de ville sælge for 10.000 kroner stykket. 

Tal R havde ikke godkendt projektet og hev derfor Thorleifsson og Leivsgaard i Sø- og Handelsretten for krænkelse af ophavsretten og krævede et midlertidigt forbud.

Og det midlertidige forbud har Tal R nu fået i dag af Sø- og Handelsretten, efter de involverede fremlagde deres synspunkter i retten i forrige uge.

Thorleifsson og Leivsgaard har endnu ikke besluttet, hvordan de skal reagere på rettens afgørelse, fortæller deres advokat Heidi Højmark Helveg til Euroman.

"Jeg har fået læst afgørelsen igennem, og jeg er ikke fuldstændig enig i de præmisser, som der er. Ellers havde jeg selvfølgelig heller ikke kørt sagen. Men nu skal vi bruge de næste dage på at afklare, om sagen skal tages videre til landsretten. Det er den, mulighed man har," siger Højmark Helveg og fortsætter:

"Vores synspunkt i sagen har hele tiden været, at det var en destruktion af værket, men retten har vurderet, at det er en ændring af værket, og at man så sælger det videre i ændret form."

"De er selvfølgelig skuffet og mest ærgerlige, selv om man er forberedt på det i sådanne situationer, når man er for retten, så kan alle sager vindes og tabes."

Overfor Ritzau har Tal R fået sine advokater Anders Valentin og Jørgen Permin til at sende en skriftlig udtalelse efter mandagens afgørelse:

"Tal R og vi er meget tilfredse med Sø- og Handelsrettens meget klare kendelse, der giver os medhold på alle punkter. Vi håber, at den sætter et punktum for denne sag, og at den betyder, at Tal R og hans kunstnerkolleger kan undgå lignende sager fremover."

tal r dennis morton.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Kunst