Skal du til Milano? Her skal du spise, drikke og have det godt scroll-down

Skal du til Milano? Her skal du spise, drikke og have det godt

Euromans chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst giver her sin uhøjtidelige rejseguide med 19 tips til og betragtninger om Milano. Det handler primært om mad. Va bene!

Af Kristoffer Dahy Ernst
Foto: Rasmus Weng Karlsen
Rejser Euroman

1. Milano er bygget af industripenge og familiedynastier. Bygningerne er smukke næsten overalt, men opgangene og baggårdene er den ægte oplevelse. Granit, marmor og natursten overalt. Kig ind, hvis noget står åbent.

2. Alle tjeneres nestor arbejder på Stendhal. Han styrer showet totalt, og det er en fornøjelse. You won’t miss him. Bestil bistecca fiorentina og læn dig ind i kærligheden.

3. Du kan også spise på Rigolo, Torre di Pisa eller Osteria della Lanterna. Skal det være rigtig klasse (og lidt dyrere på den gode måde), skal du på Langusteria.

4. Det er ingen skam at spørge tjeneren, hvad han vil anbefale på kortet. Stol roligt på ham.

5. Glem den romantiske ide om at droppe tilfældigt forbi en restaurant og få et godt bord. Du er en nobody i Milano, så du er nødt til at bestille på forhånd.

6. Den lillebitte bladkiosk på Largo Claudio Treves har flere magasiner på færre kvadratmeter end nogen kiosk i Danmark. Køb med hjem.

Besøg den lillebitte bladkiosk på Largo Claudio Treves.
De altid velklædte italienere.

7. Der er intet sted i verden, hvor koncentrationen af velklædte mænd er så høj. Du har ikke en chance. Men lær af deres evne til købe gode sko og få lagt deres habitbukser op.

8. Fondazione Prada er et must. Suverænt sted. Rem Koolhaas har tegnet det, bygningerne er vilde og kunsten er fremragende. Bar Luce med Wes Andersonsk Instagram-stemning laver virkelig gode sandwiches.

9. Man undrer sig over, at ingen steder i Danmark tør sætte zabaglione på dessertkortet. Så voldsom en overgearet afslutning på et måltid. Den er virkelig god på Trattoria Milanese.

Fondazione Prada er tegnet af Rem Koolhaas.
Se på fremragende kunst på Fondazione Prada.

10. En 24-timers billet til offentlig transport koster 7 euro. Metro og sporvogne overalt. Og ellers er Uber jo din ven. Hold ferie hvor er det altså bare smart.

11. Dansk design er dejligt og demokratisk. Italiensk er sexet, internationalt og pissedyrt. Elsk det. Besøg Via Durini for Cassina, Arclinea og B&B Italia. Corso Monforte for belysning. Via Santa Cecilia for De Padova.

12. Villa Necchi gad du godt flytte ind i, men det kan du ikke, så du må nøjes med at besøge det. Fremragende. Husk at booke tid i forvejen.

Se på smukt design hos De Padova.
Selvom du jo egentlig gerne vil undgå turistfælder, men du vil fortryde det, hvis du ikke svinger forbi Duomo.

13. Ja, der er mange turister omkring Duomo, men der er en grund til, at den er populær. Ufatteligt bygningsværk. Læg eventuelt vejen forbi på en løbetur tidligt om morgenen, så har du pladsen for dig selv.

14. 10 Corso Como er ret overvurderet, men der er stadig schwung på. Man må anerkende stedets betydning for konceptbutikker de seneste 20 år.

15. Hos Panini Della Befi er sandwiches en religion. De ligger til skue, du vælger hos old school tjenere, der serverer med oprigtig stolthed, og den slags må man simpelthen beundre.

Sandwiches hos Panini Della Befi.
Velklædte mennesker allevegne.

16. Bestiller du cortado, ligner de spørgsmålstegn. Det tætteste er vist macchiato. Men lær nu bare at drikke espresso, så der ikke er noget bøvl. Og du tager den selvfølgelig stående ved disken.

17. Og for god ordens skyld. Espresso er det allersidste punktum efter maden. Bestil den aldrig til dessert; der må du drikke limoncello eller amaro. Først espresso som det sidste før regningen.

18. Barer med god stemning: Jamaica Bar, Cantine Isola eller N’ombra de Vin slår aldrig fejl.

19. Man insisterer stadig på at tale italiensk overraskende mange steder. Engelsk er meget ofte et fremmedsprog, men alt lykkes jo alligevel, for andre mennesker er i grundreglen jo bare nice.

God tur. Ciao!

Jamaica Bar slår aldrig fejl.
Buongiorno. Man insisterer stadig på at tale italiensk overraskende mange steder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Italien og Ferie