René Redzepi har revolutioneret det nynordiske køkken. Med under Noma-revolutionen var Christian F. Puglisi med rødder i Sicilien og amerikanske Matthew Orlando, der nu begge har åbnet egne, succesfulde restauranter. Her får du en introduktion til trioen Puglisi, Redzepi og Orlando.
Christian Puglisi har en baggrund hos Michelin-restauranterne El Bulli og Noma. I 2010 åbnede han sig egen restaurant, Relæ, i Jægersborggade på Nørrebro. Tidligere på ugen gav han dette interview til Berlingske, hvor han talte om sin opvækst, sine nu tre restauranter (plus et bageri) og hvorfor han ikke har truede fisk på menuen. Virkelig fascinerende historie. Det er heller ikke længe siden, han proklamerede, at "tun på menuen svarer til at servere panda".
____________
Sidste år åbnede han restauranten Bæst på Nørrebro, der specialiserer sig i pizza. I den sammenhæng tog han til Napoli for at finde restaurantens ovn, der vejer 2,5 ton og kan blive 500 grader varm. Hos magasinet Lucky Peach fortæller han om den perfekte pizza, han har fået serveret på restauranten Pepe in Grani i netop Napoli.
Det her er virkelig godt: René Redzepi drikker te med sushi-mesteren Jiro Ono, der ejer den berygtede, tre-stjernede sushi-restaurant Sukiyabashi Jiro i Tokyo.
"I grew up right by the beach, surfing and skateboarding. My parents were definitely hippies—it was always really fresh food at home. I remember a lot of vegetables and a lot of fish. If my mom made macaroni and cheese, it was a real treat, because it was something we never got."
Amass' chefkok, Matthew Orlanda, gav sidste år
et interview til The Wallstreet Journal om sin kulinariske baggrund og mexicansk mad. Orlando har tidligere arbejdet på Heston Blumenthals restaurant The Fat Duck i England og på Noma.
____________
Foto: Enok Holsegaard
Amass er også en virkelig flot restaurant. Placeret langt væk fra det hele på Refshaleøen. Pro-tip: Over sommeren
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.