Æblechutney

Æblechutney

Æblechutney
Offentliggjort

2 kg danske æbler

500 g rødløg

50 g ingefær

650 g rørsukker

5 dl æbleeddike

2 spsk. groft salt

2 spsk. korianderfrø

2 spsk. fennikelfrø

5 kardemommekapsler

2 rød chili

200 g rosiner

Kernehusene fjernes i æblerne, der skrælles. Løg skrælles, og sammen med æblerne skæres de i grove tern. Ingefær skrælles og skæres i skiver. Alt kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser (undtagen rosiner) og koges forsigtigt op under låg. Chutneyen skal koge i 30-40 minutter til en tæt kompot, dog uden at æbler og løg koger helt i smadder. Husk at røre rundt et par gange under kogning, så det ikke brænder på i bunden. Rosinerne tilsættes til sidst, og chutneyen hældes på sylteglas, der er skoldet og skyllet i Atamon.

Tip: Chutneyen kan holde sig 4-5 måneder uåbnet på køl, 3-4 uger åbnet på køl.