Blindsmagning II

Blindsmagning II

Blindsmagning II
Offentliggjort

Holdenes tilmeldinger tikker så småt ind. Både restauranthold, importørhold og seriøse amatørhold er tilmeldt, men der er stadig plads. Så kig ind på www.vinakademiet.dk og find dine to bedste vinkammerater og få jer tilmeldt.

Forleden var jeg til blindsmagning. Deltagerne var mestendels bourgogneentusiaster og det stiller angstprovokerende krav. Er der forskel på smagen af aux Brulées og Clos de Vougeot – hvad siger lærebøgerne… er der mere kalk i den ene mark og har Vougeot mere krop? Er Meo mere magt end finesse? Er det overhovedet pinot fra bourgogne eller er det amerikansk? Gammel rioja og stor côte rotie blandede sig i spillet – hvor er det nemt når man ved hvad etiketten siger. Nogle vine er ret karakteristiske som netop côte rotie med sine trompetliljer og gammeldags rioja med lugt af mahogni. Blindsmagning er vinsmagningens kongedisciplin. Man lærer faktisk mere om vinens smag, duft, udtryk, når etiketten er skjult. Se at komme i gang – træn, træn… træn.