Clafouti aux cerises

Er der noget bedre end solmodne kirsebær? Det skulle da lige være solmodne kirsebær overhældt med 'pandekagedej' som i en klassisk fransk clafouti aux cerises.

Clafouti aux cerises
Offentliggjort

Clafouti aux cerises

750 g kirsebær
125 g mel
200 g sukker
4 æg
2 1/2 dl mælk

Skyl kirsebærrene, og lad vandet dryppe godt af dem. Bland mel og sukker, og tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Tilsæt herefter mælken i små doser, og rør den ret flydende dej sammen, til den er jævn og ikke klumper.

Smør en tærteform, og læg kirsebærrene i bunden. Hæld den flydende dej henover, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter ved 210 grader.

Tip: Man kan godt udstene kirsebærrene før brug, og derved gøre kagen lettere at spise, men den kommer ikke til at smage nær så godt.

Få også opskriften på den franske klassiker gratin de fruit rouges.