Fjordrejer med artiskok og krydderurtesalat

Hvis du spørger os, så er pillede fjordrejer en udsøgt delikatesse og al pillerietnaturligvis hele besværet værd. Prøv dem i salater - fx i kombination med spinat og artiskok.

Fjordrejer med artiskok og krydderurtesalat
Offentliggjort

FJORDREJER MED ARTISKOK, SPINAT-KRYDDERURTESALAT OG KRYDDERURTEOLIE

Opskriften er til fire personer

200 g kogte, pillede fjordrejer (1⁄2 kg levende fjordrejer)

4 store artiskokker

1 citron

200 g ny spinat

3 håndfulde blandede krydderurter fx persille, basilikum eller estragon

1 dl olivenolie

Havsalt og peber



Rejerne koges og pilles -

Artiskokkerne skrælles/pilles i rå tilstand, så der kun er bundene tilbage. Eventuel stængel knækkes af ved roden inden. Læg artiskokbundene i koldt vand med en citronskive, og bring vandet i kog. De skal koge, til de er møre, men stadig har bid, ca. 25 minutter.





Skær derefter bundene i kvarte, marinér med lidt olivenolie og havsalt.



Spinaten og de forskellige krydderurter skylles og slynges fri for vand. Husk lige at tjekke spinaten ekstra godt, hvis der hænger meget jord ved. Sæt den evt. lidt i blød, før den skylles.



Behold lidt krydderurter sammen med spinaten, men brug det meste til krydderurteolien.



Blend urterne med olivenolien – sidstnævnte god og kølig, da det giver en mere frisk grøn farve i det færdige resultat – til en grov puré med lidt havsalt og peber.



Spinat-krydderurtesalaten, artiskokbundene og fjordrejer anrettes sammen, og krydderurteolien hældes over sammen med saften fra det halve af citronen.





Fjordrejer med artiskok og krydderurtesalat
Fjordrejer med artiskok og krydderurtesalat