gastro har smagt: Linie Christmas Edition 2013
gastro har smagt: Linie Christmas Edition 2013
Foto: Ole Bo Jensens
For 3 år siden lancerede det norske destilleri Arcus, Lysholm Linie Aquavits første julesnaps, Linie Christmas Edition. Det er siden blevet en fast årlig tradition, og i torsdags bød vi så 2013-udgaven velkommen.
Hans Just A/S, der distribuerer Lysholm Linie Aquavitterne i Danmark, havde inviteret til akvavitsmagning og julefrokost i Schønnemann’s hyggelige frokostrestaurant på Hauser Plads i København. Restaurant Schønnemann’s er netop blevet kåret som årets frokostrestaurant 2013 af Den Danske Spiseguide – så uden tvivl det perfekte sted for en akvavitlancering.
Restaurant Schønnemann’s julefrokostmenu 2013 byder bl.a. på stegte sild i øllage, lunt andebryst med grønkål i syrnet fløde, sønderjyske surribs med rødbeder og sennep – og selvfølgelig også ris a’la mande med lun kirsebærsovs.
I anledning af lanceringen gæstede Arcus’ mangeårige chefdestillatør Halvor Heuch (til højre) Danmark, og fortalte om tankerne og processen bag årets juleakvavit. Her ses han sammen med Schønnemann's restauratør Søren Puggaard.
Her ses chefdestillatør Halvor Heuch sammen med Morten Buus, der er marketing manager hos Hans Just A/S.
Linie Christmas Edition varierer i udtryk fra år til år – men uanset årgang sørger chefdestillatør Halvor Heuch altid for at smagen supplerer den ofte kraftige julemad bedst muligt. 2013-udgaven har et tydeligt, fløjlsblødt fadpræg, og smagsbilledet byder på noter af eg og sødmefuld sherry. En rund og blød akvavit.
Se mere på www.linie.com
___________