Gratineret endivie med skinke – en belgisk klassiker

Hverdag og gourmetmad går ikke så godt i spænd, og hverdagen kommer vi jo ikke udenom. Her får duen opskrift, som er til at smække sammen på en hverdagsaften, og som smager forrygende sammen med en kold pilsner.

Gratineret endivie med skinke – en belgisk klassiker
Offentliggjort

8 endivier

8 skinkeskiver

200-250 g emmentaler eller gruyere

Skrab bunden ud af endivien med en spids kniv, så den bitreste del af den er skåret fra. Kog endivierne møre i saltet vand. Det tager 8-15 minutter – pas på de ikke bliver smattede. Lad dem dryppe af i et dørslag. Rul en skive skinke omkring hver endivie, der lægges i et ildfast fad. Hæld en bechamelsauce over, og dæk det hele med revet ost. Gratinér i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Bechamelsauce:

40 g smør

4-5 spsk. mel

75 cl mælk

Salt

Peber

Smelt smørret i en kasserolle. Rør melet i, og rør godt rundt, til der ingen klumper er at spore. Tilsæt mælken ad tre gange, og sørg for, at saucen piskes godt igennem hver gang. Smag til med salt og peber, når saucen er kogt igennem et par minutter. Skulle der komme klumper i saucen, kan den bare sies.