Lækker midsommerdessert med bagte jordbær, vanilje, appelsinsaft og syrnet flødecreme

Vi eeeeelsker vort land, men ved midsommer mest – og mest af alt midsommerens skønne solfyldte bær. Få her en lækker og nem midsommerdessert.

Lækker midsommerdessert med bagte jordbær, vanilje, appelsinsaft og syrnet flødecreme
Offentliggjort

BAGTE JORDBÆR MED VANILJE OG APPELSINSAFT, SYRNET FLØDECREME OG FRISKE BLANDEDE BÆR

400 g jordbær

2 dl friskpresset appelsinsaft

1 vaniljestang – uden korn

4 spsk. mørk rørsukker

400 g bær – gerne blandede og efter sæson

Skyl jordbærrene, og skær derefter det grønne fra med et lige snit. Stil bærrene på snitfladen med lidt mellemrum i et ovnfast fad, der passer til portionen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem til en flødecreme. Kom små stykker af vaniljestangen ned i fadet sammen med appelsinsaft og rørsukker. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 15 minutter – jordbærrene skal stadig være faste. Tag fadet ud. Når jordbærrene bare er lune, hældes iskold, syrnet flødecreme over, og der afsluttes med blandede, friske bær.

Syrnet fløde:

3 dl piskefløde

1 dl kærnemælk

1 citron – saften heraf

1 vaniljestang – kornene heraf

2 spsk. lyst rørsukker

Alle ingredienser røres sammen i en skål, der stilles et svalt sted (14-18 grader) til næste dag. Et par timer før servering piskes cremen, til den har en let konsistens – hvis den ikke af sig selv har opnået en sådan konsistens – og stilles iskoldt indtil servering.

Tip: Der er selvfølgelig kun én og samme vaniljestang på spil – til de bagte jordbær anvendes selve stangen, mens kornene anvendes til f lødecremen. Flødecremen tilberedes dagen før. En sprød ting som fx groftknuste Cantucci-mandelkager over bær og creme supplerer godt.