Maden & vinen: Penne med 2 slags kål og Chianti Classico Riserva
Et godt match...
Foto: Mikkel Jul HVilshøj
Penne med 2 slags kål
Til 2 personer 300 g penne
8-10 rosenkål
6 fed hvidløg
2 tykke skiver pancetta
6-8 tørrede peperoncini
Olivenolie
7-8 spsk. grofthakket grønkål
Salt
Peber
Pecorino
Sæt pastaen over i kogende vand. Skær stokken af rosenkålene, fjern de yderste blade, og skyl kålene grundigt. Skær dem i kvarter. Pil hvidløg og skær i skiver. Skær pancettaskiverne i tykke strimler på den korte led.
Kom rigeligt med olivenolie i en gryde – så meget, at bunden er dækket. Svits rosenkål, hvidløg, pancetta og peperoncini i olien ved høj varme. Skru så ned på laveste blus, og vend rundt et par minutter – rosenkål og hvidløg skal ikke tage farve, og rosenkålen skal fortsat have bid. Vend så grønkålen rundt i gryden, og smag til med salt og peber (vær opmærksom på, at pancettaen i forvejen har saltet retten). Læg låg på og lad det stå et par minutter. Hæld vandet fra den kogte pasta, og vend pastaen i retten med det kogevand, der hænger ved. Servér med friskrevet pecorino.
Drik sangiovese til, eksempelvis Chianti Classico Riserva, Setriolo, Castellina 2008, en vin med et intenst og lidt ’støvet’ strejf af syltekirsebær. På grund af merlotindholdet (20%) er det en meget blød og knap så syrerig sangiovese, og det næsten sødmefulde i vinen harmonerer med sødmen i rosenkålen. Måske lidt af en vinøs overscoring til en så enkel og rustik ret, men hvorfor ikke?
Chianti Classico Riserva, Setriolo, Castellina 2008, 215 kr. __________