Nordic Chef 2012
Nordic Chef 2012
Foto: Langdahl
Uha uha – norsk vinder af Nordic Chef i form af Christian Pettersen. Tirsdagens finale mellem ti kokke, fem nationale mestre fra Norden og fem wild cards udvalgt af de respektive lande, gav 3.plads til danske Mette Hvarre Gassner og hele to nordmænd i toppen. Gastro sad med ved bord nr. 3 og var så heldig, skulle det vise sig, at få vinderens tre retter. Vi fik tre ganske gode retter med masser af velsmag og rimelig demonstration af teknik, men det visuelle lod mildt sagt en del tilbage at ønske.
Baseret på rundspørge blandt navngivne og unavngivne kilder var niveauet på de serverede måltider ikke specielt imponerende. Det gjaldt også smagen. Os, der sad til bords, kunne selvsagt kun smage den mad som vores kok skulle levere, men et hurtigt vue hos fotografen, Søren Gammelmark tog shots af retterne, bekræftede en alvorlig mistanke – uselvstændige anretninger med meget lidt begreb om æstetik og visuelt udtryk. Der var kort sagt ikke tale om skarphed og konkurrencepræcision – groft sagt om retter, der ville spille fint i halvdyb tallerken på en gedigen bistro. Under kødet på vores hovedret lå eksempelvis en sauté af komplet uens stykker rodfrugter – sløset eller et bevidst antifint statement? Ved det ikke!
Mette Hvarre Gassner var den eneste, som forsøgte at løfte maden visuelt og teknisk. I kokkekonkurrencerne som denne spiller køkkenkarakterer også en stor rolle og den kan vi spisende ikke vide ret meget om – vi kan kun forholde os til det der foregår på tallerkenen… og det haltede, efter mine begreber gevaldigt. Er det konkurrencen, er det de specifikke kokke, er det udtryk for problemer generelt blandt de nye geledder og generationer. Håber det ikke!