Skyl og skræl rabarberne, og skær dem i små stykker.
Flæk vaniljestangen.
Skyl og aftør skallen på den halve citron, riv dens skal fint, og pres saften af den.
Annonse
Læg gelatinen i blød i koldt vand.
Lad rabarberne simre i ca. 5-8 minutter med vaniljestang, citronsaft og -skal samt sukker og vand.
Fjern derpå gryden fra varmen, og tilsæt den udblødte gelatine – efter den lige er vredet for vand – til de meget varme rabarber. Rør rundt og lad afkøle helt.
Pisk flødeskum, og fold det forsigtigt ned i de nu kolde rabarber.
Pisk æggehvider stive med salt.
Tilsæt 5 dl af flormelissen gradvist, pisk igen, indtil hviden skinner og fold forsigtigt ind i rabarbermassen.
Fyld 4 glas, dæk med film og sæt på køl i min. 3 timer og gerne natten over.
Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i kvarter, vend med den sidste flormelis samt citronsaft, og lad jordbærrene marinere i ca. 10 minutter, før de fordeles i glassene .
Top med blondekager.
Blondekager:
Annonse
Hak mandlerne.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mandler samt sirup og sukker.
Rør melet i, og lad alt bage sammen, til det antager en mathvid farve. Lad dejen køle helt af.
Del den kolde dej i små kugler, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres kuglerne flade, så de kun er nogle få millimeter tykke, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 4-6 minutter på midterste ribbe. De skal være lysgyldne, når de er færdige.
Jeg har altid interesseret mig for mennesker. Det er min store styrke. Det er også derfor, jeg var god som lærer. Snakke med dem, lytte til dem, forstå dem, give dem gode råd og vejledning. Jeg har altid elsket den der kontakt med mennesker. Den byggede jeg ind i fodbolden.