Det skal der i til fire serveringer:

  • 400 g rabarber
  • 1 vaniljestang                 
  • ½ citron    
  • 4 gelatineblade       
  • 5 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 2 dl piskefløde
  • 1½ past. æggehvide
  • 1 nip salt
  • 6 spsk. flormelis
  • 200 g jordbær                              
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 spsk. Citronsaft

Blondekager

  • 75 g smuttede mandler
  • 100 g smør
  • ¾ dl lys sirup
  • 75 g stødt melis
  • 75 g mel

730A0155 copy.jpg

Sådan gør du:

Skyl og skræl rabarberne, og skær dem i små stykker.

Flæk vaniljestangen.

Skyl og aftør skallen på den halve citron, riv dens skal fint, og pres saften af den.

Læg gelatinen i blød i koldt vand.

Lad rabarberne simre i ca. 5-8 minutter med vaniljestang, citronsaft og -skal samt sukker og vand.

Fjern derpå gryden fra varmen, og tilsæt den udblødte gelatine – efter den lige er vredet for vand – til de meget varme rabarber. Rør rundt og lad afkøle helt.

Pisk flødeskum, og fold det forsigtigt ned i de nu kolde rabarber.

Pisk æggehvider stive med salt.

Tilsæt 5 dl af flormelissen gradvist, pisk igen, indtil hviden skinner og fold forsigtigt ind i rabarbermassen.

Fyld 4 glas, dæk med film og sæt på køl i min. 3 timer og gerne natten over.

Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i kvarter, vend med den sidste flormelis samt citronsaft, og lad jordbærrene marinere i ca. 10 minutter, før de fordeles i glassene .

Top med blondekager.

Blondekager:

Hak mandlerne.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mandler samt sirup og sukker.

Rør melet i, og lad alt bage sammen, til det antager en mathvid farve. Lad dejen køle helt af.

Del den kolde dej i små kugler, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres kuglerne flade, så de kun er nogle få millimeter tykke, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 4-6 minutter på midterste ribbe. De skal være lysgyldne, når de er færdige.