Taskekrabbe med mayo og surdejsbrød

På restauranten Nose2Tail laver de rustikt og ærligt mad. Prøv denne ret, der både i udseende og indhold imponerer i sin simpelthed.

Taskekrabbe med mayo og surdejsbrød
Offentliggjort

Kogt taskekrabbe med saltet citronmayonnaise og surdejsbrød

1 øko-citron

3 l vand

1 pilsner

1 dl salt

1 dl sukker

4 hele levende taskekrabber



Skær citronen i skiver. Kog dem med vand, øl, salt og sukker. Kom krabberne i, når lagen koger, og træk gryden fra varmen, når det bobler igen. Lad krabberne trække i kogelagen i 9 minutter.

Saltet citron – se boks

2 dl olie

2 æggeblommer

4 spsk. eddike

Salt

Tabasco


Udstyr:
kaffefilter, termomikser/blender



Finthak citronen, og blend den med olie på termomikser i 7 min. til 70 grader. Sigt olien gennem et kaffefilter, og køl ned. Kom æggeblommer og eddike i en skål, og pisk luftigt. Kom herefter olien forsigtigt i, mens der piskes. Smag til med Tabasco og evt. lidt salt – citronerne har jo salt med, så pas på!



Tip: Hvis du ikke har en termomikser, er en blender også ok, men fortsæt da blendning10 minutter længere.







10 øko-citroner

2 kg salt

1 dl sukker


Udstyr:
1 stort patentglas



Skær citronerne i både, og kom dem på et rent sylteglas sammen med salt og sukker. Lad trække i min. 3 måneder.



Få opskriften på surdejsbrød på næste side...

Surdejsbrød

300 g rugmelssurdej

6 dl manitobamel

4 dl vand

3 spsk. salt


Udstyr:
Hævekurv



Pisk alle ingredienser ved højeste hastighed på en røremaskine. Lad dejen hæve i en hævekurv i 4 timer. Vend ud på en smurt bageplade. Bag ved 225 grader i 5 min. med damp, og derpå ved 250 grader i 20 minutter uden damp.


Tip:
Hvis man ikke har en dampovn, så kommer man fx bare et fad med vand ind ved siden af brødet.







Taskekrabbe med mayo og surdejsbrød
Taskekrabbe med mayo og surdejsbrød