Kogt taskekrabbe med saltet citronmayonnaise og surdejsbrød
1 øko-citron
3 l vand
1 pilsner
1 dl salt
1 dl sukker
4 hele levende taskekrabber
Skær citronen i skiver. Kog dem med vand, øl, salt og sukker. Kom krabberne i, når lagen koger, og træk gryden fra varmen, når det bobler igen. Lad krabberne trække i kogelagen i 9 minutter.
Saltet citron – se boks
2 dl olie
2 æggeblommer
4 spsk. eddike
Salt
Tabasco
Udstyr: kaffefilter, termomikser/blender
Finthak citronen, og blend den med olie på termomikser i 7 min. til 70 grader. Sigt olien gennem et kaffefilter, og køl ned. Kom æggeblommer og eddike i en skål, og pisk luftigt. Kom herefter olien forsigtigt i, mens der piskes. Smag til med Tabasco og evt. lidt salt – citronerne har jo salt med, så pas på!
Tip: Hvis du ikke har en termomikser, er en blender også ok, men fortsæt da blendning10 minutter længere.
10 øko-citroner
2 kg salt
1 dl sukker
Udstyr: 1 stort patentglas
Skær citronerne i både, og kom dem på et rent sylteglas sammen med salt og sukker. Lad trække i min. 3 måneder.
Få opskriften på surdejsbrød på næste side...
Surdejsbrød
300 g rugmelssurdej
6 dl manitobamel
4 dl vand
3 spsk. salt
Udstyr: Hævekurv
Pisk alle ingredienser ved højeste hastighed på en røremaskine. Lad dejen hæve i en hævekurv i 4 timer. Vend ud på en smurt bageplade. Bag ved 225 grader i 5 min. med damp, og derpå ved 250 grader i 20 minutter uden damp.
Tip: Hvis man ikke har en dampovn, så kommer man fx bare et fad med vand ind ved siden af brødet.
Jeg tager også min del af ansvaret for, at jeg sikkert også kan være polariserende, men – også med min meditation og min buddhismeinteresse – hæ! – så prøver jeg at være lidt mindre polariserende, end jeg før har været. Jeg er faktisk begyndt at tænke en lille smule, før jeg taler. Det har jeg altså ikke været så præget af.