SOM HOS DE FLESTE ANDRE BØRNEFAMILIER kører vores hverdagsmorgener efter et rimeligt hårdt skema. Min kone og jeg har to døtre på seks og syv år, som morgenerne er tilrettelagt efter: Ungerne skal i tøjet, taskerne skal pakkes, vi skal have noget mad i dem, inden vi kører afsted og afleverer dem i skole. Indtil for et halvt år siden smurte jeg deres madpakker, men fordi man altid synes, at ens egne pligter er surere end dem, andre har, byttede min hustru og jeg pligter, så jeg nu i stedet står for at lægge tøj sammen. Vi bytter sikkert tilbage igen på et tidspunkt.

JEG VÅGNER TYPISK af mig selv klokken seks. Jeg har ikke nogen alarm: Jeg er familiens alarm. Når jeg vågner dér, har jeg sovet mellem seks og syv timer, hvilket er rigeligt for mig.

MINE MORGENER BEGYNDER MED, at jeg lister mig ud af soveværelset for at læse nyheder. Jeg har selvfølgelig et digitalt abonnement på alle landets aviser, så jeg bruger som regel et kvarter på at danne mig et overblik over nyhedsfladen og finde ud af, hvad jeg skal tage stilling til. Hvis der er noget, vi skal forholde os til som parti, eller hvis jeg skal sætte en ordfører på noget, skal det gerne sættes i gang fra morgenstunden.

Der er også morgener, hvor jeg skal medvirke i nyhederne. Hvis det er i fjernsynet, er det hovedreglen, at det aftales dagen forinden, men hvis jeg skal i radioen, er det noget, der kan arrangeres ret hurtigt.

JEG DRIKKER ALT FOR MEGET kaffe. Når jeg har læst nyheder, drikker jeg dagens første kop. 

JEG ER DEN HURTIGSTE herhjemme til at gå i bad. Mine bade er styrtebade, de tager maksimalt to minutter. Jeg foretrækker rigtigt varme bade, der afsluttes med et koldt gys. Det er en god kontrast.

VI SIDDER SAMMEN ALLESAMMEN og spiser morgenmad, som ofte er noget yoghurt med hjemmelavet mysli eller Havrefras. Det er den nemme løsning.

JEG SÆTTER STOR PRIS PÅ, at vi, med vores heftige hverdage, tager os tid til at se hinanden i øjnene. Jeg synes, det er kedeligt, når tingene går for hurtigt, og vi ikke har tid til at kigge hinanden i øjnene, og det er jo tit på grund af mig og mit arbejde. Det er ikke en så god dag, hvis vi ikke har mærket hinanden som familie. Derfor er alt skærm også bandlyst hos os om morgenen. Den regel bliver kun brudt, når jeg skal læse mine nyheder.

DET HÆNDER, at pigerne gerne vil have lidt gang i den fra morgenstunden, og så hører vi popmusik, som man kan danse til. Det er gerne noget med Dua Lipa.

DET ER MIN KALENDER, der bestemmer, hvad jeg skal have på. Hvis jeg har forhandlinger eller skal optræde nogle steder, tager jeg et af mine 10 jakkesæt på. Ellers bliver det bare jeans og en skjorte. Jeg kan godt lide at være afslappet.

JEG CYKLER PÅ ARBEJDE. Det tager en halv time at komme ind til Christiansborg fra Brønshøj, hvor jeg bor. Min kone arbejder også derinde, så vi følges, medmindre der er politiske forhandlinger om morgenen. Så møder jeg tidligere og skulker hele børnemorgenen.