Priserne på visse grooming-produkter kan måske give dig grå hår, rynker i panden og fugtige hænder. Noget af det er pengene værd – andet kan du lige så godt købe billigt.Spar
 


1. Shampoo 


Hvis dit hår ikke har andre behov end at blive vasket rent et par gange eller fire om ugen, så spar pengene på den dyre shampoo, og brug dem på en tur til byens bedste frisør i stedet. Du kan sagtens holde dig til en helt almindelig shampoo, uden dobbelt funktion med balsam, og undgå den allerbilligste budget-version (det er mere sulfo end shampoo). Men døjer du med tør hovedbund, skæl eller meget fedtet hår, så overvej en specialshampoo – der i øvrigt også fås til fornuftige penge.


Carbamid shampoo, Matas, 32 kr. for 250 ml. Mild og effektiv – for hår og pengepung.


2. Bodywash


Medmindre du går efter spa-oplevelsen med tykt skum og en duft af æteriske olier hver morgen i badet, er der ingen grund til at smide penge efter din bodywash. Det er sæbe, det skummer, det gør rent. Har du tendens til tør hud, så vælg en sæbe, der er skånsom mod huden, og skru generelt lidt ned for vandtemperaturen. Varmt vand udtørrer huden.Dermo Protector Shower Gel, Sanex, 50 kr. for 750 ml. Nok til flere måneders ren krop.


3. Barberskum


Svinger du barberbladet hver morgen, så prioriter gode blade frem for blødt skum. Det er ikke skummet, der gør en god barbering. Skum skal faktisk bare fungere som glidemiddel mellem stubbe og stål – og det kræver ikke de store armbevægelser. Det gør bladet derimod, og hvis du har mod på at gå oldschool og bruge gammeldags enkeltblade, er der endnu flere penge at spare. De er nemlig billigere pr. blad i forhold til tre-, fire- og fem-blads-modellerne.

Eucalyptus & Menthol barberskum, Proraso, 50 kr. for 300 ml. Traditionelt italiensk skum, der er lige så godt, som det er billigt


4. Solcreme 


Solcreme er uundværlig, når du vil passe på din hud, men din creme behøver ikke at være fra de pebrede luksusmærker. De helt store brands – Nivea, L’Oréal, Garnier – bruger mange penge på produktudvikling og er ofte helt fremme i bussen med de nyeste ingredienser og beskyttelses-teknologier og samtidig så brede i distributionen, at de kan holde prisen nede. Det er win-win. Husk mindst SPF 15 i hverdagen – og gerne det dobbelte, hvis du skal bruge meget tid i solen.

Ambre Solaire Dry Mist SPF 30, Garnier, 130 kr. Fedter ikke og kan bruges overalt.


5. Deodorant 


Glem alt om dyre designer-deodoranter, og hold dig til den parfumefri version fra supermarkedet. De er både billige og effektive og mildere mod huden end de parfumerede udgaver. Hvis du vil dufte af parfume under armene, så brug den almindelige oven på deodoranten. 


Roll-on deodorant, Neutral, 38 kr. Holder dig velduftende af dig selv.Spendér


1. Duft 

Masseproducerede dufte fejler ingenting, men der er masser af dem, og derfor kommer du let til at dufte ligesom alle de andre. Kan du lide at skille dig ud, så gå efter de små parfumehuse, der ikke sælger i million-liter-ligaen. Her får du duft, der ikke er brygget på billige, syntetiske ingredienser og derfor koster mere. Men det sikrer dig en mere personlig duft, der til gengæld holder længere – både på huden og i flakonen.


Colonia Leather eau de cologne, Acqua di Parma, 1.420 kr. for 100 ml. Sofistikeret, varm og sexet duft, du ikke finder på gud og hvermand.


2. Fugtcreme

Det, du smører i dit ansigt på daglig basis, kan lige så godt være beriget med ingredienser, der gør lidt mere for huden end bare at holde den fra at udtørre. Det er den absolut nemmeste måde at holde huden ved lige på, og du skal ikke gøre andet end at vælge en creme, der arbejder på det, din hud har brug for lige nu: anti-fedt, anti-rynk, anti-grå, anti-tør eller anti-rødme. 


Soothing Face Lotion, Origins, 545 kr. for 50 ml. En let oliefri lotion, der beroliger huden og reducerer rødme og sensitivitet. 3. Tandbørste

Det kan virkelig betale sig at ofre lidt ekstra penge og opmærksomhed på de to daglige tandbørstninger. Sunde tænder og et velmasseret tandkød sparer dig for mange tandlægeudgifter (nu og senere i livet), holder din ånde frisk og dit smil blændende. En elektrisk tandbørste er oveni meget mere grundig og effektiv end håndkraftsmetoden, og så kan du endda stå og halvsove imens. 

Professional Care 600, Oral B, Braun, 599 kr. Inklusive fire børstehoveder (så kan du holde tænderne rene i et år).


4. Trimmer 

Det værktøj, du bruger mest, er det, du skal investere flest penge i. Trimmer du selv skægget eller holder hovedhåret kort, betaler det sig at lægge lidt ekstra dollars her. Hverdagsoplevelsen bliver bedre, trimningen skarpere og fornøjelsen mange år længere, når udstyret er i orden. Tommelfingerreglen er at undgå de modeller, der har mange funktioner, så hold det simpelt, eller spørg din barber, hvilken trimmer du skal vælge. Han ved bedst. 


Pro 45 Intensive (model E955e), BaByliss, 999 kr. Populær professionel hårtrimmer uden dikkedarer, der også klarer skægget.5. Hårvoks

Billig hårvoks er lavet af billige materialer, der måske får dit hår til at sidde, men i værste fald også giver tyndhed i toppen. Vælg som minimum altid en vandbaseret voks, hvis du bekymrer dig om din isse. Og bruger du meget voks, bliver din hovedbund og dine hårrødder lykkelige, hvis du skifter over til en version baseret på naturlige ingredienser, der er nemme at vaske ud
Kieselwax, Less is More, 175 kr. Mat finish og let hold i kort hår.