Her kommer 3 frække smagsgivere, der har givet mig inspiration til tre tilhørende cocktails:
Smagsnoter:
Sprød rå selleri tilfører en tiltalende saltholdighed og vegetabilsk smag til cocktails - jeg elsker den især sammen med gin.Den karakteristiske sellerismag er aromatisk, den synes at ekspandere i munden og rammer ganen, snarere end blot at smages på tungen. Sellerien har en salt og let bitter smag med en aroma, der er nært beslægtet med persille, milde radiser og fennikelfrø, som igen har en let anissmag.
Går godt sammen med: citrus, æbler, pærer, jordbær, tranebær, rosiner, valnødder, agurk, ingefær, tomat og koriander.
Ingredienser:
5 cl Tanqueray No TEN gin
2 cl Lillet Rouge
Annonse
3 cl frisk citron juice
3 friske jordbær
2 cl honning
Fremgangsmåde:
Selleri og jordbær stødes grundigt sammen, derefter tilføres is og de resterende ingredienser. Ryst godt og si indholdet over i et afkølet goblet-glas.
Garnering:
Selleriblad
Smagsnoter:
Kamilleblade og kamilleblomster er begge spiselige, men smager forskelligt. Kamilleblomsten smager og dufter af frisk æble, og det er først, når de bruges til te, at den underliggende bitterhed kommer frem i smagen.
Går godt sammen med: citrus, litchi, vindruer, ingefær, mynte, æble, honning, lavendel, citronmelisse, citron verbena (jernurt), citrongræs, chokolade, vanilje, ristede nødder, annanas, bær.
Annonse
Ingredienser:
5 cl Pisco (eller Cachaça)
3 cl litchipuré (www.kalu.dk/boiron/)
2 cl friskpresset citron juice
3 cl kamillesirup (www.thebartist.com)
Lidt æggehvide
2 dråber Peychaud ‘s bitters
Fremgangsmåde:
Først rystes alle ingredienser i en shaker uden is (”dry shake”), herefter tilføres isterninger, og indholdet rystes igen. Til sidst sies indholdet og hældes i et cocktailglas. Æggehvider giver en god, luftig fylde i drinken og skum på toppen. Når man dry shaker med æggehvider først, skiller ægget ikke. Hvis du laver drinken uden æg, behøver du ikke "dry shake" den først.
Garnering:
Annonse
Friske eller tørrede kamilleblomster
Smagsnoter:
Stærk aromatisk og let bitter smag med noter af peber, harpiks, fyrretræ og kamfer. Muskatnød og kamfer kan anes i smagen, og eftersmagen er sammentrækkende og minder om træ og balsamico. Smagen forsvinder, når bladene skæres af. Blomsterne er mildere i smagen end bladene. Rosmarin dufter sødt og har på samme tid en frisk duft af skov. I middelalderen brændte man rosmarin ved større middage og ved sygesengen for at rense luften, og i middelhavslandene tørres lagener og sengebetræk ovenpå rosmarin for at absorbere den friske duft.Går godt sammen med: abrikoser, appelsiner, tomater, æbler, basilikum, citrus, tranebær, fennikel, merian, oregano, timian, jordbær, pære, blommer, figner, brombær.
Ingredienser:
1 kg sukker
1 liter vand
4 friske rosmarin grene
Fremgangsmåde:
Bring vandet i kog, tilføj sukker og rosmaringrenene og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Tag blandingen af varmen og lad det køle ned i 30 minutter. Si siruppen igennem en trådsigte og hæld den på en lufttæt beholder eller glas. Stil den på køl, hvor den kan holde op til 1 måned.
Ingredienser:
Annonse
5 cl Calvados
2 cl friskpresset appelsin juice
2 cl friskpresset citron juice
2 cl rosmarin sirup
Fremgangsmåde:
Ryst alle ingredienser med isterninger, si og hæld indholdet i et cocktailglas.
Garnering:
Rosmarinkvist
Tip: besøg www.mixmeister.dk for særlige cocktailglas, spiritus, bargear og andet godt.
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.