3 sprøde salater fra Nimb

Broccoli-, gulerods- og blomkålssalat...

3 sprøde salater fra Nimb
Offentliggjort
3 sprøde salater fra Nimb

1 broccoli

½ rødløg

50 g tørsaltet bacon

Olivenolie

½ dl hvid balsamico

1 spsk. brun farin

Del broccolien i buketter. Pil løg og hak fint. Skær bacon i tern og steg sprødt. Rør en vinaigrette af lidt olie, balsamico og farin. Vend alt med vinaigretten og top med bacon.

3 sprøde salater fra Nimb

2 store gulerødder

1 skalotteløg

Olivenolie

1 spsk. ingefærjuice

1 tsk. spidskommen

Rosenkål

Æble

Skræl gulerødderne, riv dem på rivejern eller mandolinjern og læg i isvand til servering. Så holder alt sig sprødt og farverigt.

Pil løget, og skær det i ringe. Rør en dressing af olie, ingefærjuice og spidskommen.

Del rosenkålene ud i blade. Skær æblet i tern. Tag gulerodsstrimlerne op af vandet, afdryp godt og dup tørre i et viskestykke.

Vend gulerodsstrimler, rosenkålsblade og æbletern med dressingen lige inden servering.Blomkålssalat

3 sprøde salater fra Nimb

1 blomkål

50 g valnøddekerner

2 spsk. hasselnøddeolie

Skyl blomkålen, og skær den i helt tynde skiver (evt. på et mandolinjern) og læg i isvand til servering, så alt forbliver sprødt.

Rist valnødderne på en pande. Tag blomkålen op og afdryp godt og vend med de ristede valnødder og hasselnøddeolie.

__________