En del fad, jeg savner umiddelbart syre og stringens, men man må lade den, at den gør sig godt i glasset. Til prisen altså, for superelegant er den måske ikke, men rigtig mange forbrugere vil opleve, at fed chardonnay af denne her kaliber er meget billigt købt for under 100 kr. Og det må man give dem ret i, og amerikansk vins ry for at være dyr holder altså ikke, så med prisen in mente er det et glas til fem stjerner.
Pris: 95 kr.
Ret kantet og utilnærmelig lige med det første, men den bløder ret hurtigt op. Der er 50% sangiovese samt cabernet og merlot for resten af pengene – altså klassiske bolgheriblends, men uden at sælge hele sin sjæl til ikkeitalienske druesorter. Og godt for det – for vist er der en international ’smoothness’ over det, men sangiovesen vinder med sit jordede kirsebærpræg og umiskendelige syrepift. ’Supertoscaner’ er noget af en udvandet betegnelse, men til så rimelig en pris godtager jeg meget gerne betegnelsen ’fattigmandssupertoscaner’.
Pris: 132 kr.
Er og bliver Bourgogne reference for, hvordan chardonnay skal smage – altså lige bortset fra champagne/ mousserende vin? Ja! Og det her smager, så meursaultenglene synger – smørmættet og fed chardonnay, men ikke på den klodsede og oversøisk ’fadbamsede’ måde. Det er så hverken bourgogne eller prestigiøs californisk eller lignende, så det skal nok gøre livet svært for den. Det er synd!
Pris: 200 kr.
Der er indtil flere Bachelet’et i Bourgogne (og de er såmænd i familie med Chiles tidligere præsident Michelle Bachelet, bonusinfo!) Jean-Claude og sønner har 10 hektar i Côte de Beaune, heraf ca. to i St. Aubin, hvor de laver fem forskellige vine. Der er et heftigt syrebid i Les Frionnes 2009 – det er knivskarp, ren og stringent chardonnay, næsten ’tindrende’! Lidt hen af som man drømmer om, at ’rigtig’ chablis skal smage – og så er der alligevel en krop og tyngde inde bag syren, der får en tilbage til Beaune. Brødrene Benoit og Jean-Baptiste laver fremragende vin.
Pris: 295 kr.
__________