Blækspruttesalat med chili og urter

Blæksprutte har aldrig rigtig slået igennem som en delikatesse herhjemme, og det er synd, for ikke alene smager de forrygende - vores farvande er også fulde af dem!

Blækspruttesalat med chili og urter
Offentliggjort

Blæksprutte i salat med couscous, chili og krydderurter

Til 4 personer

1 ottearmet blæksprutte

Havsalt

Olivenolie



Skær armene af blæksprutten, hvor de er tykkest, og kog dem hele i ca. 1 time, til de er møre.



Marinér dem derefter – stadig i fuld længde – med salt og lidt olie.



Vend blæksprutten med en couscous-salat med chili, tomat, løg og friske krydderurter, og spis retten, mens den er frisklavet.



Chilifrugt – mængde og styrke efter lyst

2 modne tomater

1 bdt. koriander

1 bdt. persille

1 bdt. thaibasilikum

1 nyt løg

100 g kogt couscous – gerne den tunesiske M’Hamsa

½ dl kraftig olivenolie

1 citron – saften heraf

Havsalt



Skyl og finthak tomater, chilier, løg og krydderurter, og bland alt sammen med den kogte couscous. Afslut med olie, citronsaft og salt.





Blækspruttesalat med chili og urter