Børsens fødevarepris

Jerseykalven vinder diplom for ekstraordinær høj smagskvalitet i Børsens Fødevarepris 2010-11

Børsens fødevarepris
Offentliggjort

Den økologiske Jersey græskalv blev den store vinder, da dagbladet Børsen uddelte sine fødevarepriser 2010-11. Oprindelig var tyrekalvene et ’biprodukt’ i mælkeproduktion – et biprodukt, det ikke kunne betale sig at fede op, hvorfor 30.000 kalve hvert år aflives straks efter fødslen. 2.000 af dem er økologiske, og de får nu lov til at leve videre – om end bare for at ende på middagsbordet senere.

Kalvene sættes på græs, og efter slagtningen krogmodnes de på gammeldags maner – med endog meget fint og velsmagende kød til følge. Ud over at gøre gastronomisk gavn, er der en dyreetisk gevinst. Tilbage står jo desværre stadig det meget store antal ikke-økologiske dyr, der sættes i verden alene for at blive aflivet.

Se mere på jerseygraeskalv.dk