Jeg ønsker mig altid glas fra Zalto Denk’Art – champagneglas, bordeauxglas og bourgogneglas. Jeg har dem i forvejen, men glas går jo til hen ad vejen, især når man vasker dem af og lige får vredet foden af. Af samme grund anbefaler Zalto, at man sætter dem i opvaskemaskinen og ganske forsigtigt tørrer dem efter, hvis det er nødvendigt.
Når man først har prøvet de fnuglette glas, så føles alt andet tungt og klodset. Man skal som nævnt passe på med at rengøre dem i hånden, men glassene er som sådan ikke så skrøbelige, som man skulle tro. Det tynde, tynde krystal har en elasticitet, der gør, at de ikke som sådan skal behandles specielt forsigtigt og eksempelvis godt kan tåle at vælte.
Fås hos kkwine.dk
Øverst på boglisten i år står Jancis Robinsons mammutværk WINE GRAPES – A Complete Guide to 1,368 Vine Varieties, including their Origins and Flavours. 1.200 sider om 1.368 druesorter fra en af verdens førende vinskribenter – den skal stå i reolen hos enhver, der interesserer sig for vin ud over på ’brugerniveau’.
Fås bl.a. på amazon.uk
Jeg er ikke nogen stor fan af køkkenmaskiner, og en stavblender er stort set det eneste, jeg har med en ledning, men jeg drømmer om en saftpresser, så jeg ikke skal betale en formue for især æbler og appelsiner i flydende form.
Jeg bliver ofte spurgt til, hvilken restaurant, der er den bedste i København – eller i Danmark for den sags skyld. Mit svar er uden tøven Geranium, som man uden at tage munden for fuld også kan udnævne til at være en af verdens bedste restauranter.
Hver en servering fra Rasmus Kofoeds køkken er en lille åbenbaring af smag, og man rejser sig tilpas og lykkelig og ikke på nogen måde bombet efter mere end 20 serveringer. Jeg ønsker mig derfor en middag eller en frokost på Geranium, og vil også blive mere end glad for en middag på a.o.c.
Jeg ønsker mig en elkedel, der både kan hælde ordentligt, og som man gider se på. Jeg har dog mistet troen på, at de to ting kan kombineres, så derfor ønsker jeg mig i stedet et nyt induktionskomfur, så jeg på ingen tid kan koge vand i en almindelig kedel på komfuret. Efter mange år med gas er jeg parat til at sige farvel til de blå flammer, for moderne gaskomfurer har så lidt tryk på, at de, hvad varme angår, ’accelererer’ med samme hastighed som en Trabant fra DDR-tiden. ’
Se også, hvordan kokken Paul Cunningham fejrer jul