Dansk michelinkok bliver køkkenchef på d'Angleterre

Efter måneders gætterier i restaurationsbranchen ligger det nu fast, at det nyrenoverede Hotel d'Angleterres nye køkkenchef hedder Ronny Emborg...

Dansk michelinkok bliver køkkenchef på d'Angleterre
Offentliggjort

Ronny Emborg er en af Danmarks bedste kokke og et stjerneskud på den internationale madscene. Respekteret i sit fag for sit høje tekniske niveau og kunstfærdigt udførte retter, der lægger sig i grænsefeltet mellem mad og visuel kunst. Hotel d'Angleterre viser med dette valg af køkkenchef, at de satser stort på at skabe byens bedste hotel - også på madfronten.

"Vi har ønsket at skabe en ny og spændende restaurant i hjertet af København. Vi betragter Ronny Emborg som den bedste køkkenchef til at løfte denne opgave. Han kombinerer høj faglig kunnen, passion og ambition med en ukompliceret tilgang til det at frembringe nogle fantastiske retter på et højt, internationalt niveau til fornuftige priser. Vi glæder os", siger Frank Henriksen, Director of Food & Beverage på Hotel d'Angleterre

Hovedpersonen selv er også spændt på fremtiden.

"Det er utroligt spændende at være med til at sætte Danmarks mest kendte hotel på det gastronomiske verdenskort. Ambitionerne er kæmpestore, og vi vil forsøge at gøre Hotel d'Angleterre til et eminent spisested, som man kender det fra internationale luksushoteller", siger Ronny Emborg, der nu forlader stillingen som køkkenchef på Restaurant AOC. Her har han været siden juni 2009, og køkkenet opnåede under hans daglige ledelse at få tildelt en michelinstjerne.

Det hæderkronede hotel fra 1755 har det seneste år gennemgået en omfattende renovering, hvor hotellets oprindelige 123 værelser er blevet ombygget til 60 suiter og 30 værelser

Hotel d'Angleterre genåbner med ambitionen om at være Skandinaviens bedste hotel og har derfor haft skarpt fokus på luksuriøse og kvalitetsbevidste løsninger. Således også i køkkenet.

Restauranten, hvis navn stadig er en hemmelighed, får til huse i stueplan med vinduer ud mod Kongens Nytorv. Der bliver plads til 80-100 spisende gæster til både frokost og aften. Ronny Emborg er i øjeblikket i gang med at sætte sit køkkenhold, der bliver et større et at slagsen.

Hotel d'Angleterre genåbner i maj 2013, men allerede i april tænder Ronny Emborg det første blus for at teste de retter af, der senere skal på spisekortet. Der bliver ingen menuer, kun a la carte.

"Det er meget vigtigt for mig, at vi laver lækker mad på et højt teknisk niveau, men så alle kan være med. Derfor bliver kortet også fyldt med retter til priser, der tiltaler alle. På den måde kan man selv til- og fravælge alt efter, hvor sulten man er, og det er også lettere for folk på gaden lige at kigge ind og få en bid mad', fortæller den nye køkkenchef, der også planlægger at komme en håndfuld større serveringer på kortet under navnet 'Livretter'.

"Madstilen kommer ikke til at følge nogle dogmer eller fasttømrede koncepter, men kommer selvfølgelig til at afspejle sæsonens råvarer", slutter Ronny Emborg.

Se også: Bønderne kommer til Østerbro »