Fasangryde med æble og knoldselleri

Fasangryde med æble og knoldselleri
Offentliggjort

Til 4 personer.

1 fasan

1 knoldselleri

2 laurbærblade

1 kanelstang

4 kardemommekapsler

½ l lys kalvefond eller mørk

hønsefond

3 dl dessertvin eller portvin

8 gråstenæbler

Smør

Rapsolie

Salt

Peber

Fasanen gnides med salt og peber og brunes i en varm gryde med smør og olie. Knoldsellerien skrælles og skæres i grove tern og tilsættes sammen med krydderierne. Når krydderierne er varmet godt igennem, hældes fonden og vinen på. Æblerne skrælles, deles i 4 og udkernes og tilsættes. Retten simrer ved svag varme i ca. 1 time under låg. Æblerne vil, når fasanen er mør og færdig, være næsten opløste i lagen. Dette giver ikke bare en intens smag af æble, men er også med til at jævne lagen. Tag fuglen op, og partér den, og smag lagen til med salt og peber. Læg fasanstykkerne tilbage i gryden, og servér herligheden rygende varm direkte med gryden på bordet eller i en terrin.