gastro har smagt: Compagniets smagekasse med opskrifter

Compagniet introducerede for nyligt smagekasser, hvor man hver måned får tre forskellige flasker vin og opskrifter, der hver især er tilpasset de enkelte vine. Vi har smagt Compagniets smagekassefra marts.

gastro har smagt: Compagniets smagekasse med opskrifter
Offentliggjort

Smagskassens opskrifterne er udarbejdet af Henrik Ravnemose, der tidligere bl.a. har drevet Restaurant Horizonten i Køge, og som nyligt tiltrådte som køkkenchef på Vallø Slotskro. Opskrifterne er relativt overkommelige at gå til, hvis man er vant til at komme i et køkken, om end både vinene (100-160-kronersklassen) og maden signalerer mere weekend end hverdag.

__________

Stram og mineralsk chardonnay, lige på kanten til at være en smule snerpet. De første slurke behagede mig ikke voldsomt – den forekom lidt for stram og med en smag af vintervåde strikvanter, men det dampede af og efterlod en ret frisk og grønlig chardonnay i glasset. Der er få vine, det er problematisk at drikke uden mad til – det gælder også denne, men den vokser ikke desto mindre betydeligt i ledtog med mad.

Pris: 110 kr.

__________

Skuffelserne star i kø inden for rækkerne af billig bourgogne – og 160 kr. flasken er billigt i bourgognesammenhæng. Så er fornøjelsen så meget desto større, når man her får en omgang meget imødekommende for ikke at sige ’bælle-venlig’ pinot. Der er et fadpræg, der forvirrer en smule indledningsvis, men det er umiskendeligt bourgogne og ikke sødmefuld oversøisk pinot. Madmæssigt spænder den ret vidt, men det er måske værd at huske på, at der er noget med svampe og bourgogne!

Pris: 160 kr.

__________

Det er tæt på at være en kliché, at vine på nebbiolo, der ikke er en barolo, næsten altid skal pynte sig med etiketten ’mini-barolo’, ’fattigmandsbarolo’ etc. Så skal vi ikke bare nøjes med at konstatere, at denne vin, hvis oprindelse er uden for Barologrænsen, er en rigtig god disponent for sin druetype. Der er et tjæret og tobaksagtigt strejf i det subtilt bitre og sødmefulde, og sammen med relativt kraftig mad (gryden på bordet) går alt op i en højere enhed. Og hvis nogen insisterer på mini-barolo, så herregud, lad dem dog!

Pris: 160 kr.

__________