gastros champagnejulekalender 23
gastros champagnejulekalender 23
Foto: Rene Langdahl Jørgensen
Millésime 2002 Extra Brut, René Geoffroy, Champagne
23. dag, én dag til juleaften og så, pludselig, en komplet overraskelse. Jeg har ikke smagt René Geoffroy før, men det er der nu lavet godt og grundigt om på. Jean-Baptiste Geoffroy laver små mængder håndkælet champagne i Cumieres, fra sydvendte skråninger på nordsiden af Marne-floden, lidt nordvest for Epernay. Han bruger egetræ til gæringen og forhindrer malolaktisk gæring. De 28 parceller holdes adskilt gennem fremstillingen og til topversionen, den sort etiketterede Extra Brut, udvælger Jean Baptiste de bedste fade, oftest baseret på de ældste vinstokke. Druesammensætningen kan derfor variere fra årgang til årgang. 2002 rummer 60 % pinot noir, 35 % chardonnay og 5 % pinot meunier. Den ligger 7 år sur lie! En slags tæmmet vildskab, er der tale om. Lys hønsefond med bergamot, cider og belgisk geuze, endda ananas og så pludselig kirsebær, solbær og ingrid marie-skræl. Enorm, men samtidig luftig smag, dyb og fuld af syltet ribs, champignon og efterårsløv, fyldig, cremet – rødvinsintensitet, burgundisk. 500 er en slik sammenlignet med de store drenges grådige priser. 95
500 kr. dronninggaard-vin.dk