Grillet, basilikumstukket havtaske med citrus og kartoffel/kantarel-contorni med løvstikke

Grillet, basilikumstukket havtaske med citrus og kartoffel- konatarel-contorni med løvstikke.

Grillet, basilikumstukket havtaske med citrus og kartoffel/kantarel-contorni med løvstikke
Offentliggjort

1 havtaske uden hoved, ca. 1 1⁄2 kg

1 bdt. thaibasilikum

Havsalt

1 usprøjtet citron – saft og skal heraf

Fjern skind og hinde fra havtasken. Lad

kødet blive siddende på benet. Skyl basilikum

og snit halvdelen i fine strimler, lad

resten være i hele blade. Stik små snit i havtasken

og fyld den strimlede basilikum

i stikkene. Krydr med salt, citronsaft- og

skal. Grill havtasken – enten på grill eller i

ovnen ved 275 grader i ca 10-15 minutter.

Kartoffel/kantarel-contorni:

400 g kartofler

200 g kantareller

1 bdt. løvstikke

100 g smør

Havsalt

Sort peber

Kartoflerne skrabes eller skures fri for jord

og koges møre med bid. Løvstikken plukkes,

skylles og hakkes groft. Kom stilkene fra

løvstikken i kogevandet. Kantarellerne pensles

fri for jord og kommes hele på en knaldvarm

pande uden fedtstof i nogle minutter.

Tilsæt smørret og vend kantarellerne rundt,

uden at de branker. Halvér de kogte kartofler,

vend dem med kantarellerne, løvstikke,

havsalt og friskknust sort peber.

Spis havtasken sammen med de hele friske

basilikumblade og kartoffel/kantarel-contornien.