Danmarks vel nok bedste fiskerestaurant, Rudolf Mathis i Kerteminde, fejrer sin 25-års dag i maj med udgivelsen af ’Scrapbogen’ – en kombineret kogebog og scrapbog fra årene, der gik. Desuden fejrer Rudolf Mathis de 25 år med en jubilæumsmenu, som kun serveres i maj. Og den ser sådan ud:
Blinis med stenbiderrogn Hjemmerøget laks med ristet rugbrød Rødspætte Rudolf Mathis
Fjordrejer, asparges og ramsløgshollandaise Rødtungepaupiette med basilikumsauce Gratineret jomfruhummer Pighvar med lime og madagaskarpeber
Rødtunge med røget stenbider og purløg Pighvar i kadaif med rygeostcremesauce Kammusling i brickdej med røget agurk
Krabbe i forårsrulle med grøn karry og piment Jomfruhummer med mango og syltet chili Hummer med spinat og rosa grape Rødtunge i klassisk bisque
Pighvar med jordskokker og trøffel Flodkrebs med brøndkarse Fisk fra brændegrillen med beurre blanc
Havbars med auberginekompot og rødvinssauce Knurhane med oliven, soltørret tomat og citrus
Indbagt Münster med kommen Roquefort med pære og ingefær
Iskold rabarbersuppe med fromage blanc
Limefragilité Jordbærvacherin Cremet kage af hvid og mørk Valrhona
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.