Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Caesar Salad

Caesar Salad

Her er opskriften på den perfekte Caesar Salad

Caesar Salad er sommerlandets sprødeste klassiker.

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 2 personer

Ingredienser

Caesar Salad

  • Vaskede blade af ­romainesalat
  • To kyllingebryster
  • To æg
  • To håndfulde brød­croutoner af landbrød
  • Parmesanflager
  • 2 æggeblommer
  • 5 ansjoser
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk sherryvinedikke
  • ¾ dl vindruekerneolie
  • ¼ dl olivenolie
  • 2 tsk ansjosolie
  • 3 tsk vand
  • ½ tsk Worcester sauce
  • 1 tsk dijonsennep

Sådan gør du

Ifølge overleveringen anvendte italienskfødte Caesar Cardini ikke ansjoser, da han på en travl 4. juli i 1924 vendte en Caesar Salad sammen af de få ting, han havde tilbage i køkkenet på sin restaurant i Tijuana. Ansjoserne har siden sneget sig ind i salatens dressing og er efter min mening dét, der gør retten til en af salatverdenens grønneste evergreens. Men er du ikke nede med småfiskene, så spring dem over.

  1. Blend æggeblommer, salt, det halve hvidløgsfed, sherryvineddike, sennep og Worcester sauce med en stavblender, til massen er lys og luftig.
  2. Hæld de tre slags olie i lidt efter lidt, mens du blender, så massen bliver ensartet. Kom de hele ansjoser i og blend dem, så de opløses i dressingen. Hæld eventuelt vandet i, hvis dressingen er blevet for tyk til at hælde.
  3. Rist croutonerne i olivenolie med den anden halvdel af hvidløgsfedet. Dryp dem af på et stykke køkkenrulle, når de er sprøde udenpå, men ikke hårde hele vejen igennem. Smag til med salt.
  4. Steg kyllingebrysterne med skindsiden nedad ved lav varme, eventuelt på grill. Vend dem om efter ca. 15 minutter, og steg dem yderligere 3-4 minutter. Lad dem trække et lunt sted.
  5. Pochér æggene eller kog dem med skal, indtil de er smilende.
  6. Vend salat i grove stykker, croutoner og dressing godt sammen i en skål. Skær de sprøde kyllingebryster i mundrette stykker og placér dem appetitligt ovenpå sammen med æggene. Drys rundhåndet med parmesanflager, og dryp eventuelt med overskydende dressing.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender giver dig opskriften på 3 sommercocktails

LÆS OGSÅ: Bakken er væk: SAS’ nye flymad kommer i papæsker

LÆS OGSÅ: Her er fire sommercocktails fra byens bedste bar