3 cocktails fra Umamis barchef
Danmarks bedste bartender giver dig opskriften på 3 sommercocktails
Mate Csatlos skal forsvare Danmark ved Diageo World Class i slutningen af august. Her giver han dig tre opskrifter på cocktails, fra let til avanceret niveau.

1 person
Total:5 minutter
Ingredienser
Kabuku T&T
- 40 ml Don Julio Blanco Tequila
- 100 ml kold sencha grøn te
- 1 teske hyldeblomstsaft-koncentrat
- Lidt tonic
Morino Zen
- 40 ml Tanqueray 10 gin med udtræk af sesamolie (bland gin med cirka 3ml sesamolie i en plastbøtte. Sæt låg på, og kom den i fryseren i cirka 12 timer, indtil olien er frossen. Sigt igennem et kaffefilter, smid olien ud, og gem ginen i en flaske i køleskabet op til to uger)
- 20 ml honningsirup (kog 10 dl vand og 10 dl flydende honning op sammen, og afkøl)
- ¼ økologisk avocado
- 25 ml limesaft
- 25 ml kikærtevand
Plum Lemonade
- 25ml Ketel One vodka
- 30 ml Umeshu blommevin
- Fentiman’s rosenlimonade
- Lav teen, og lad den køle ned i køleskabet i en time.
- Fyld et longdrink-glas op med is, og hæld tequilaen i. Omrør med en barske.
- Tilsæt hyldeblomst og grøn te. Omrør.
- Fyld op med tonic. Garnér med et frisk mynteblad.
2. Morino Zen
- Kom alle ingredienserne i en shaker, og ryst dem godt sammen.
- Sigt det gennem en fin sigte op i en champagnekop (et bredt champagneglas som på billedet).
- Garnér med sorte sesamfrø og eventuelt en skive dehydreret lime (kan tørres på bagepapir i ovnen ved lav varme).
Sådan gør du:
- Hæld vodka og blommevin i et højt glas og fyld det op med isterninger.
- Top op med rosenlimonade, og garnér eventuelt med rosenblade eller rosenknopper.



