Høkasse-ragout af gris med lakridsrod og ristede bøgehatte

God til frokosten i det grønne.

Høkasse-ragout af gris med lakridsrod og ristede bøgehatte
Offentliggjort

800 g svinenakke – gerne økologisk

1 løg

1 fed hvidløg

1 gulerod

1 laurbærblade

1 timiankvist

1 l kalvefond

300 g bøgehatte

1 citron – usprøjtet,

skallen heraf

4 lakridsrødder

Olie eller smør til stegning

Udstyr: vin- eller anden trækasse fyldt med hø

Kødet skæres i grove tern. Løg og hvidløg pilles, guleroden skrælles, og alt hakkes fint. Rist kød og urter i hed olie i en gryde. Tilsæt laurbær, timian og fond, og lad det hele småsimre i ½ time. Rens bøgehattene, og rist dem i lidt smør eller olie. Tilsæt dem sammen med revet citronskal og hele lakridsrødder. Tildæk gryden med låg, og sæt den i en trækasse foret med hø.

Lad ragouten ’koge’ færdig i høkassen i 2-3 timer. Fjern evt. lakridsrødderne inden servering (de skal ikke spises, blot tilføre retten smag).

Giv et godt brød til.