Hornfisk og grøn salat med hybendressing og ristede mandler

En fiskeret med noget af det skønne den danske sommerstrand har at byde på: Rosenblade og hyben.

Hornfisk og grøn salat med hybendressing og ristede mandler
Offentliggjort

Hornfisk og grøn salat med hybendressing og ristede mandler


Opskriften er til fire personer

500 g hornfisk

1 dl revet brødkrumme

Salt

Peber

Rapsolie

100 g ristede mandler – se nedenfor

Hybenblomsterblade – evt. til pynt

Skær fisken i mindre stykker, der vendes i revet brødkrumme, krydres med salt og peber og steges i rapsolie i nogle minutter.

Fordel fisken på fire tallerkner, og arranger den i lag med en grøn salat, der er vendt med hyben kogt i en dressing af bl.a. vanilje, honning og rosenvand, og som røres med avokadoolie.

Top med grofthakkede ristede mandler og evt. hybenblomsterblade. Giv lunt brød til.

Salat:

1 romaine-salathoved

1 bk. ærtesalat

100 g anden salat efter behag

Skyl og pluk salaten ud i grove stykker.

Hybendressing:

200 g rosenhyben

½ stang vanilje

1 spsk. akaciehonning

4 spsk. blommeeddike

2 spsk. rosenvand

4 spsk. vand

6 spsk. avokadoolie

Halvér hybenerne, og rens dem for kerner.

Skrab marven ud af vaniljestangen. Kog honning, eddike, rosenvand og vand op med vaniljemarv. Kog hybenerne med i ca. 3 minutter.

Afkøl, og tilsæt avokadoolie.

Ristede mandler:

100 g mandler

Rist mandlerne på en bageplade i ovnen ved 160 grader, til de er gyldne i ca. 6 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver sorte!

Prøv også Betina Repstocks opskrift på rødtunge med kantarelstuvning på brød med ærtepuré.