500 g hornfisk
1 dl revet brødkrumme
Salt
Peber
Rapsolie
Hybenblomsterblade – evt. til pynt
Skær fisken i mindre stykker, der vendes i revet brødkrumme, krydres med salt og peber og steges i rapsolie i nogle minutter.
Fordel fisken på fire tallerkner, og arranger den i lag med en grøn salat, der er vendt med hyben kogt i en dressing af bl.a. vanilje, honning og rosenvand, og som røres med avokadoolie. Top med grofthakkede ristede mandler og evt. hybenblomsterblade.
Giv lunt brød til.
Salat:
1 romaine-salathoved
1 bk. ærtesalat
100 g anden salat efter behag
Skyl og pluk salaten ud i grove stykker.
Hybendressing:
200 g rosenhyben
½ stang vanilje
1 spsk. akaciehonning
4 spsk. blommeeddike
2 spsk. rosenvand
4 spsk. vand
6 spsk. avokadoolie
Halvér hybenerne, og rens dem for kerner. Skrab marven ud af vaniljestangen. Kog honning, eddike, rosenvand og vand op med vaniljemarv. Kog hybenerne med i ca. 3 minutter. Afkøl, og tilsæt avokadoolie.
Ristede mandler:
100 g mandler
Rist mandlerne på en bageplade i ovnen ved 160 grader, til de er gyldne i ca. 6 minutter – hold øje med, at de ikke bliver sorte!