Lammeragout med bønner og vadouvan

Dennelammeragout er god, billig og velsmagende. Den er perfekt til forårets mange helligdage og sammenkomster,for husk - der er altid mad til en mere, når man laver gryderet.

Lammeragout med bønner og vadouvan
Offentliggjort

Lammeragout med bønner og vadouvan

4 personer

700 g lammehals i tern

1 l lys lammefond

2 løg

200 g hvide bønner (’tørvægt’)

500 g renset forårsgrønt - Forårsgrønt er her tænkt efter udbud. Det kan være selleri, majroer, gulerødder, små svampe osv. Rens, skræl eller skrub og udskær på passende vis.

1 spsk. vadouvan

1 dl fårefriskost eller tyk fløde

Kødet blancheres i saltet vand og koges herefter mørt i lammebouillon tilsat pillede, hakkede løg og udblødte bønner. Når kødet er mørt, tilsættes snittede grøntsager.

Kog op, til de netop er møre.

Smag til med vadouvan, og montér gryderetten med fløde eller fårefriskost. Giv et godt brød til.

Tip! Vadouvan er et karrykrydderi med bl.a. løg, bukkehorn og hvidløg – fås i de fleste specialforretninger

Vild med lam? Vi har samlet 5 lækre opskrifter til dig her.