Læs artiklen nedenfor og klik her og få Restaurant MESTs bedste opskrifter
Restaurantens navn er en sammensætning af indehavernes to første bogstaver i deres fornavne – de hedder Mette og Stefan med efternavnene Nygaard og Klausholm Petersen. Mette Nygaard styrer mellem borde og gæster, mens Stefan Klausholm Petersen står bag gryderne.
Parrets veje krydsedes på Ruths Hotel på Skagen, hvor Stefan Klausholm Petersen fik sit første job som nyuddannet kok, mens Mette var tjener. Siden har der bl.a. stået Svinkløv Badehotel og Food College Aalborg på Stefan Klausholms ansættelsespapirer, mens Mette bl.a. har været på skolebænken på Aalborg Erhvervsakademi i faget service og oplevelse. Så både teori og praksis er på plads hos det unge par!
Det er især tiden hos Michel Michaud på Ruths, der har præget dem: ”Vi har begge arbejdet for Michel Michaud og nærer dyb respekt for det arbejde, han har lavet for dansk gastronomi, og det er gennem ham, at vi har fundet vores kærlighed for det klassiske franske køkken.” Stefan Klausholm vil hellere være kok end kemiker, som han selv formulerer det, men er selvfølgelig ikke hævet over tid og sted, så det klassisk franske er tvistet med et moderne udtryk – og se selv opskrifterne her; vilde nordiske urter og blomster lægger sig fint til rette på de franske specialiteter og klassikere.
Vinkortet er hovedsageligt fransk med enkelte undtagelser, til gengæld er der virkelig kælet for det, så man kan få vine, der ikke ellers er til at komme i nærheden af på Aalborg og omegns restauranter – og mange serveres glasvis.
Køkkenet har åbent fra kl. 12-21.30 alle dage undtagen søndag med en pause midt på dagen fra kl. 15-17.
Brandstrupsgade 11, 9000 Aalborg, Telf. 70 22 92 72, Restaurant Mest