Paul Cunninghams bedste grilltips

Grillsæsonen er over os og står din grill ikke ude året rundt, så er det på tide at finde den frem fra garagen og pudse grilltangen.Kom godt fra start medmesterkokken Paul Cunninghams bedste tips.

Paul Cunninghams bedste grilltips
Offentliggjort

Forleden serverede den sydengelske køkkenchef fra Henne Kirkeby Kro Paul Cunningham en simpel, velsmagende frokost fra grillen til en gruppe pressefolk. Frokosten blev serveret ved lanceringen af den nye Ford Ranger i idylliske omgivelser i Vestsjælland og gastro var til stede, fordi netop Paul Cunningham stod bag grillen.

Lerdueskydningen og off-road-kørslen i Fords nye muskelbil var nu heller ikke at kimse af, men for dette madøre var frokosten højdepunktet på dagen.

Den bestod af to salater – en af årstidens grillede grønt og en med kartofler rørt med sød sennep -, hjemmelavede pølser med brød, sennep, ketchup og en skøn puré af grillede løg, grillet lammekølle med rosmarin og citron, sandwich med rejer og en stor skål hjemmelavet pickles. Til dessert fik vi en helt igennem fantastisk, svampet og syndig citronkage med en syrlig og crunchy top.

Vi var så heldige at få opskriften på Mrs. Dawsons lemon drizzle cake med hjem.

Paul Cunninghams bedste grilltips

Nu tror de fleste af os jo verdensmestre ved grillen i forvejen, men et par tips fra mesteren (2 x DM-vinder i hotdogfremstilling!, tidligere indehaver af en michelinstjerne for restauranten i eget navn 'The Paul' og forfatter til grillbogen 'Paul's grill') bør man ikke afslå.

Pauls Cunninghams 5 bedste grilltips

1. Køb godt kød og steg det ved ’have-temperatur’. Det vil sige, tag dit kød ud af køleskabet i god tid inden det skal steges.



2. Lad dit kød hvile. Faktisk skal alt du putter på grillen have tid til at hvile. Griller du grøntsager, så gem saften, der siver fra dem i hvileperioden og bland den i din dressing.



3. Flyt køkkenet med ud til grillen. Det vil sige din olie, salt, citron mm. Jo mere du kan lave ved grillen, jo større glæde vil du opleve ved dit grillmåltid.



4. Prøv at grille et romainesalat skåret midt over og spis det med cremefraiche dressing. Det er fantastisk!



5. Spis med fingrene. Det smager meget bedre.



”Hvis jeg var Bo Beck, ville jeg sige, at det også er enormt sexet”, griner Paul og så er der vist ikke mere tilbage at sige end





Simple and beatiful. Grillede grøntsager v. Pauls Cunningham. Grøntsagerne har fået lov til at trække og har derefter fået et drys salt og et skvæt olie.



Hjemmerørt sennep, ketchup og løgkompot.



En kæmpe skål med pickles og en med kartoffelsalat rørt med sød sennep og urter.



Sådan ser en lammekølle ud, når Paul Cunningham griller.



Paul Cunninghams bedste grilltips
Paul Cunninghams bedste grilltips
Paul Cunninghams bedste grilltips
Paul Cunninghams bedste grilltips