Skru op for smagen med simremadens franske pendant
Der er en ny kogekunst på menuen, som giver syndige bøffer og grøntsager med bid i. Dette efterår skal dine måltider vakuumpakkes og omsluttes af damp. Byd velkommen til sous vide.
Den nye dreng i klassen hedder sous vide – en fransk pendant til den klassiske simremad. Men hvor simremaden har det med at miste konsistensen og andre gode egenskaber, mens det simrer, får du her præcis det modsatte. Du bevarer de gode mineraler og vitaminer, og råvarerne får lov til at beholde deres naturlige udseende og konsistens.
Få mere smag ud af mindre
Sous vide er en unik og skånsom tilberedningsform, hvor maden tilberedes ved en lav temperatur over en længere periode. Begrebet refererer til det franske "under vakuum" og indebærer blandt andet, at din mad vakuumpakkes før tilberedning.
Ved at vakuumpakke madvarerne reduceres tilførslen af ilt, hvilket forhindrer oxidation af aromastofferne. Det betyder, at smagen af urter og krydderier i eksempelvis marineret kød træder mere frem.
Derfor kan du roligt spare på både krydderier og fedtstof i madlavningen, og du vil opleve, at du får mere ud af mindre. Smagen bliver mere intensiv end ved de klassiske kogte grøntsager eller efterårets tidstypiske simremad, og metoden kræver ikke den store indsats, når først maden er i ovnen.
Den idelle ovn til sous vide
Men hvordan er det så lige, man tilbereder sous vide?
Alle Mieles dampovne har fået sous vide-funktion, så du nemt kan kokkerere smagfulde måltider til dig og dine gæster. Dampovnen omslutter enkelt og effektivt dine vakuumpakkede madvarer med damp og kan holde en konstant temperatur mellem 45 grader og 90 grader.
Dampovnen fra Miele kommer i et simpelt design i tre farvemuligheder. Under ovnen kan du placere Mieles nye vakumforseglerskuffe, så du nemt kan vakumpakke dine ingredienser.
Maden vakuumforsegler du inden tilberedning i Mieles nye skuffe, der er beregnet til både poser og beholdere i forskellige størrelser. På mange måder er dampovnen en opgradering af dit køkken, og med den kan du samtidig eliminere de største tidsrøvere i madlavningen: besværlige vandbade, temperaturvariabler på komfurets kogeplader og avanceret grøntsags-dampning.
Dette efterår har simremaden fået en konkurrent, hvor der ganske enkelt er skruet op for smagen med minimal tilsætning af krydderier og fedtstof og ved at vakuumpakke maden før tilberedning
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.