Små lune chokoladekager

De små lune chokoladekager skal serveres med iskold vaniljecreme og råsyltede bær. Vi giver dig opskriften her.

Små lune chokoladekager
Offentliggjort

Lune chokoladekager

(ca.15 stk.)

375 g usmuttede mandler

375 g mørk chokolade – fx 70 %

375 g smør

10 æg

375 g mørkt rørsukker

50 g smør – til formene

Hak mandlerne fint, men ikke til mel. Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den ved svag varme i en gryde. Tilsæt smørret, når chokoladen er smeltet, og rør grundigt sammen. Tag gryden af varmen, og vend de hakkede mandler i.

Del 6 af æggene i hvider og blommer. Pisk 6 blommer og 4 hele æg med sukker, og vend chokolademassen i.

Pisk herpå 6 hvider stive, og vend dem grundigt, men forsigtigt ind i chokolademassen. 15 små forme, der kan indeholde 1 dl dej, pensles med smeltet smør, fyldes ¾ op med chokolademasse og bages ved 150 grader i varmluftsovn i ca. 35 minutter, eller indtil de er let bløde og hævede i midten.

Servér kagerne nybagte og lune med iskold vaniljecreme og råsyltede bær.

Vaniljecreme:

1 vaniljestang

1 dl piskefløde

1 dl mascarpone

1 dl skyr

50 g mørkt moscovadosukker

½ dl grapefrugtsaft

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud (gem selve stangen til de syltede bær), og bland dem med alle øvrige ingredienser. Pisk til en fast, luftig creme, der stilles iskoldt til servering.

Råsyltede bær:

100 g hindbær

100 g brombær

25 g rørsukker

Vaniljestang fra vaniljecremen

Rengør forsigtigt bærrene, og vend dem sammen med sukker og vaniljestang. Pres bærrene forsigtigt, uden at de går i stykker. Stilles koldt et par timer. Rør rundt en gang imellem.

Råsyltning af bær er nok den nemmeste form for syltning, der findes; de friske bær vendes med sukker – og her også vanilje – og trækker så koldt i et par timer før servering – voila!

Tip: Jo mere bitter, frugtig og aromatisk chokoladetype du bruger, des bedre kager får du.