I dag d. 22. oktober udkommer en ny sjov kogebog, der uden tvivl vil være en stor succes hos fans af tegneserie-duoen Wulffmorgenthaler. Bag kogebogen Far, mor og teenager laver mad står nemlig Anders Morgenthaler og Mikael Wulff, der blandt andet er kendt for deres daglige stribe i Politiken, men som nu også giver tips og opskrifter til gastronomiske retter.
Bogen indeholder masser af satire og kulinariske fortællinger, sjove tegninger, klassikere på nye måder, retter, som verden aldrig før har set, samt tips til at få børn og teens til at lave mad, som de gider spise sammen med deres forældre.
Du får fx opskrifter på retter som Hipster-Ostekasket, Romantisk aften med din nabos hund, Forfør en kunstnertype og Backpacker-diarré.
Kogebogens forfattere, Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, elsker mad og det er derfor, at de nu også har valgt at debutere som kogebogsforfattere. Men for at det ikke skal gå helt galt, har de fået hjælp af en rigtig kok.
Du er lige begyndt i 1. g. Du kan umuligt score en køn pige med dit bumsede ansigt. Her kommer elevrådsformanden ind i billedet. Lav en protestplanche for at lokke hende til, og imponér med denne lette, grønne ret. Hvis du ikke har held til at erobre hendes røde hjerte, bliver der en stor portion, så du nemt kan forsøge dig hos næstformanden, kassereren, mødereferenten osv.
Et par samtaleåbnere: “Hader du ik’ også nedskæringer?” “Operation Dagsværk nytter virkelig!” “Jeg elsker når en hvid pige har mod til at have dreadlocks”. ”Vil du have et krus hybente?”
Du skal bruge: 8 æg 3 dl mælk 2 håndfulde revet prästost 10 blade ramsløg 2 bundter grønne asparges lidt smør 1 stort spidskål 1 spsk honning 3 spsk koldpresset rapsolie 3 spsk æbleeddike salt og peber 1 skalotteløg 1 æble æggemasse piskes sammen af æg, mælk, ramsløg, salt og peber.
Asparges steges i smør uden at tage farve. Herefter tilsættes æggemassen til panden. Panden kommes i en forvarmet ovn og bages færdig ved 180°, ca. 10 minutter.
Mange steder i verden arbejder børn på fabrikker, for at du kan få Nike-løbesko til kun 1600 kr. og H&M-slå om-nederdele i årstidens farver. Da dine behov er uendelige, har børnene travlt, og det betyder, at de er nødt til at spise hurtig og nem mad, som disse friske ruller. Og nu kan du også få energi som en børnearbejder og holde dig i gang fra morgen til aften!
til 4 personer
Du skal bruge: 3 kombinationer: and og æble, rejer og kylling, thairibs rispapir 1 andebryst, 1 kyllingebryst, 200 g tigerrejer, 100 g thairibs. ½ kinaradisse 1 æble 1 bundt forårsløg 2-3 gulerødder 100 g bønnespirer eller lignende grøntsager 1 potte thaibasilikum 1 bundt mynte 1 dl sesamolie ½ dl fiskesovs chili efter smag saft fra 2 lime 50 g sesamfrø
And og kyllingebrystet steges, rejerne koges, afkøles og skæres i strimler. Imens kødet køles af, snittes grøntsagerne i fine lange strimler, og dressingen laves af sesamolie, fiskesovs, hakket chili, mynte og basilikum.
Mange mennesker har skavanker. Ofte medfører dette mobning, ensomhed og chikane. Det skal ikke være sådan. Det er på tide, vi alle viser storsind og bruger folks fejl konstruktivt i hverdagen.
Vores forslag lyder: I stedet for at ydmyge din ven og drille ham fordi han har skæl i håret, så udnyt dette: Brug skællet som drys! Især på brownies er skæl velsmagende og dekorativt. P.S. Hvis du gerne vil have looket, men ikke kender nogen med skæl, kan du bruge flormelis.
Du skal bruge: 150 g chokolade 150 g sukker 150 g smør 100 g past. æggeblommer 175 g past. æggehvider 100 g hakkede hasselnødder
Smelt smør, og fjern det fra varmen. bland sukker og chokolade i, så det også smelter. Rør æggeblommer i blandingen. æggehvider piskes, til de bliver hvide og stive. Vend æggehviderne forsigtigt i chokolademassen, indtil den er ensartet. Vend til sidst hasselnødderne i.