"But who are you to call yourself a genius?"

Overstående citat er fra en scene i en kommende Netflix-dokumentar om Kanye West, hvor rapperen hænger ud med kollegaen Rhymefest i New York tilbage i 2002, og de to diskuterer, hvorvidt West kan tillade sig at kalde sig selv for et geni.

At Kanye West lider af storhedsvanvid, kan der vist ikke sættes spørgsmålstegn ved.

I 2021 var vi vidne til, hvordan hans PR-strategi og perfektionisme var skyld i, at marathon-albummet 'Donda' konstant blev ændret og udskudt, så pladeselskabet til sidst ikke gad vente mere og udgav det på streamingtjenesterne uden rapperens accept.

Det kan aldrig blive prætentiøst nok for Kanye West. 

Derfor er det også i Wests ånd, at den kommende Netflix-dokumentar 'JEEN-YUHS' bliver 4,5 time lang og er delt op i tre afsnit, der vises over tre uger på streamingtjenesten.

Et kamerahold har haft unik adgang til hiphopfænomenet i 21 år, og som seer kommer vi blandt andet tæt på, da West prøver at bearbejde den bilulykke, som han var involveret i tilbage i 2002. Vi er også med, når West er i studiet med vennerne Pharrell og Jay-Z.

Netflix har betalt boksen for at få adgang til optagelserne. Beløbet lød på hele 30 millioner dollars, da man sikrede sig rettighederne sidste år.

'JEEN-YUHS' får først premiere ved Sundance Film Festival og kommer derefter på Netflix 16. februar.

Du kan herunder se den helt nye trailer til dokumentaren: