Bare fordi det er hurtigt og nemt, behøver det jo ikke være kedeligt. Prøv nok verdens hurtigste tomatsalateller server saml-selvrissalat for dekræsne børn og besværlige teenagere eller voksne, der bare opfører sig sådan.
Kog risene i en riskoger, eller som angivet på pakken.
Fjern kerner fra peberne og avokadosten. Pil løget. Skær alt grønt og fetaen ud i små tern, og læg hver ingrediens i hver sin skål.
Skær baconskiverne ud i tern, der ristes på panden, afdryppes på fedtsugende papir og lægges i en skål for sig.
Bland 1/3 eddike og 2/3 olie med hakket chili, salt og peber – og kom også denne marinade i en skål for sig.
Servér risene varme i en skål for sig sammen med alle de andre små skåle, så kan man selv blande sin egen lune, friske rissalat og styre, hvad man vil have i den.
Turbotomatsalat med små mozarella
Til 4 personer
500 g dadeltomater
1 lille rødløg
1 bdt. basilikum
150 g babymozarella
Olivenolie
Salt og peber
Skyl tomaterne, og læg dem i en stor salatskål. Pil løget, og skær det i papirtynde ringe, der drysses over tomaterne. Vend basilikum, mozarella, salt, peber og olie, og salaten er klar til servering.
Tip: Der er ingen eddike i salaten, og tomaterne er hele, så det er en lynsalat, og den kan snildt omdannes til en skøn suppe, når bare man husker at fiske ostene op inden opvarmning.
Jeg er opdraget sådan, at hvad der er sparet, er tjent. Husk at gå efter de gule mærkater i supermarkedet. Økonomi er by far det, vi skændes mest om derhjemme. Og det burde man jo sige, var fuldstændig åndssvagt.